Zajedno smo jači… Korčula i Lastovo u Pragu

web (4)Treću godinu zaredom nastavlja se uspješna zajednička suradnja dva susjedna otoka, Korčule i Lastova, ovog puta obilježena dvima uspješnim prezentacijama u Pragu.

Domaćini prezentacije, direktori Turističkih zajednica otoka Korčule i Lastova, predstavili su našu bogatu turističku ponudu najprije u restoranu Dalmacija u Pragu 12.travnja gdje su prisutni gosti bili upoznati sa ljepotama i raznolikostima ovih dvaju otoka, raspitivali se o mogućnostima dolaska i planiranja godišnjih odmora za nadolazeću sezonu te bili nagrađeni simboličnim poklon paketima od strane njihovih domaćina.

Iduća prezentacija održana je dana 15.travnja u samoj povijesnoj jezgri Praga, Staroj gradskoj Vijećnici, u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Pragu i direktora Klaudija Stojnića na kojoj su direktori Turističkih zajednica otoka Korčule i Lastova prezentirali i odgovarali na pitanja više od 50 prisutnih predstavnika českih turopetora i novinara uvelike zainteresiranih za naše turističke proizvode, destinacijsku ponudu otoka Lastova, predstavljenog kao otoka glazbe i agroturizma, otoka prekrasnih prirodnih ljepota i idealne destinacije za idilični robinzonski odmor te otoka Korčule, zelenog i raznolikog otoka bogate povijesti i kulture, otoka pjesme i vina i rodnog kraja Marka Pola.

Pored samih predstavnika čeških turističkih agencija i novinarskih kuća, prezentaciji je nazočila i veleposlanica Republike Hrvatske u Pragu, gđa. Ines Troha Brdar, zajedno sa svojim suradnicima.

Nakon službenog dijela prezentacije, prisutni gosti mogli su uživati u gastrookusima i degustaciji korčulanskih i lastovskih vina te maslinova ulja koju su za njih pripremili domaćini prezentacije, te na ovaj način dobiti kratki uvid u bogatu ponudu naših dvaju otoka uz toplu preporuku i srdačan poziv da svoj doživljaj Mediterana upotpune posjetom i otkrivanju svih ljepota koje ova dva otoka nude svojim gostima.

Kolegica Maja je sročila gornji tekst ali kako sam i osobno sudjelova u ovim prezentacijama red je da na matičnom Lumbardanetu napišen i dvi tri riči van službene objave. Broj jedan, nisam nikad do sad bi u Pragu i Prag me toliko inspirira da sad googlam malo i čitam  detalje vezane uz Prag, Karla i sve to skupa.
Broj dva, nije ni čudo da je Franz Kafka napisa knjigu di se pretvori u kukca, ako je stvarno istina da je napisa živeći u baš onoj kućici od po kvadrata. 😀  Šalu na stranu, Prag je stvarno lip grad, a meni je drago da sam ga upozna baš s ovom skupinom ljudi s kojom sam bi gore. Jasno da je bitan taj momenat promocije otoka, i pokušaja povećanja interesa u Češkoj za dolazak na otok, ali meni osobno bitniji je taj “team building” momenat. Djelovanje kao kolektiv, bez puno dogovaranja i praznih riči,  a sve radi ko sat. Svako misto na otoku samo za sebe nije destinacija, svi skupa smo destinacija i zato je nužna ovakva suradnja. Ne znam koliko pratite ali restrukturiranje HTZ-a bi trebalo ići upravo u tom pravcu. Živi bili pa vidili. Uglavnom, hvala Ivi, Maji, Martini, Hani i Dorjanu na druženju i radu na za mene prvoj zajedničkoj akciji promocije. Pozdrav i Kseniji koja je toliko bila u pričama da ko da je i bila s nama. VELIKO HVALA pilotu Austrian Airlinesa koji nas je na Ćilipima prizemlji nakon, za mene šokantnog sletanja. Nisam do sad zna da me od panike za vlastiti život hita histerični smih. Više naučiš o sebi u par sekundi turbulencije i bočnih udara vitra nego u cili život. 😀 Hvala i MM Sub Marukiću na ustupljenom videu iz dubina koji se vrti u pozadini. Hvala Markici i Luki iz restorana Dalmacija u Pragu na pomoći i gostoprimstvu. Luka je autor one pisme Mali dućan, tako da nam je ta pisma postala službeni soundtrack putovanja u Prag.  A di si stavila bananeeeeee… A imamo i službeni miris, kombinacija ulja od lavande i gospine trave, dvi nestašne bočice koje su se razbile u kuferu pobrinule su se za to 😀 Eto… E da, skoro sam zaboravi, hvala i staremu Fleku rođenom 1499. što je 1911. skupini splitskih studenata zamanta glavu s crnim pivom, od čega in je došlo da osnuju nogometni klub koji će svima nama iz Dalmacije zauvik zamantava glavu…

Speak Your Mind

*