Zadnji skosi lita

Bi je uputi daž, vonjala je jesen. Ma danas po motu jope vonja lito. Neka podura još meru, ima će ka daži. Vidin po komentaru da je “Lipa rič” i dalje u akciji, bravo za trud, i naravno a će Lumbardanet bit medijski pokrovitelj svih akcija 😀
Da ne bude da smo pokrovitelji samo lutajuchevih konstruktivnih kritika 😉 Živnuli ste u komentarima, to je lipo vidit. Samo tako nastavite. Meni je malo zamor materijala, bilo bi šteta da stranica pati radi pojedinaca. Jer još odavna je Kennedy bi reka da ne pitaj što Lumbardanet može učinit za tebe, nego što ti možeš učinit za Lumbardanet. Osnovano sumnjan da su ga radi Lumbardaneta i uredili.

Comments

 1. Ja imam jedna prijedlog kako bi Lumbardanet mogla izgledat još bolje. Kao što je to na mnogim forumima slučaj gdje je navedeno desetak ili više raznih tema za raspravljanje, tako se na neku temu može raspravljat u nedogled. Čini mi se da je ta struktura web portala bolja od ove sadašnje na Lumbardanet-u gdje teme koje se zadnje upišu nekako bazaju u zaborav one aktualne one koje možda još netko želi komentirat ili pročitat ali su skroz dole ispod kolina pa je teško do njih doći. Ovo me podsjeća na situacije kad se ekipa dobro zabavlja a onda neko zbog nekog neobjašnjivig razloga predloži da idemo na drugo misto. Tu je kraj zabavi, sve se razbuca. Vjerojatno postoji neki dobar razlog da je struktura Lumbardanet-a ovakva kakva je. Ali meni malo miriše na Big Brother-a i čini mi se da nema dovoljno Demokracije. Ali to je moje osobno mišljenje.

 2. Ako klikneš na link zvan forum otvorit će ti se forum upravo onakav o kakvom maštaš, e sad, uvidit ćeš da su teme takve da bi in bilo bolje da su ispod kolina. Ode se radi o komentiranju postova, a postovi po svojoj prirodi padaju niže kad novi doju. Ali to je sve u svrhu satiranja demokracije i apsolutne kontrole 😀

 3. Lumbardian says

  – Uputi je daž, vonjala je jesen
  – Ma danas po motu, jope vonja lito
  – Nek’produra meru, ima’ će ka’ daži.
  – (Al’ bliži se zima, aj nešto mi kaži.)
  – Opaaaa, i neznamo koliko smo nadareni. Talenat izvire sam od sebe, neopazivo u toku misli. Bit će da su ti čitali Dobrišu Cesarića kad si bi mali.

  • he he, vidiš, nisan se ni obada. a što se dobriše tiče čitali su mi ga, učili me da ga čitan, davali mi da ga naučin napamet, a najviše od svega čita san ga sam sebi, baš dosta. mislim da mi sestra ima jednu zbirku, s kojon je išla i ploča i kako nikad nisan ima gramofon ostala mi je neodslušana želja. ali morebi i boje, jer iskreno, puno više volim sam čitat poeziju i ostalo nego slušat recitale. ni mi isti film, puno mi je lipše kad ja to sam složim u glavi. e dobriša dobriša, svojedobno sam bi “veliki” sms pjesnik, 🙂 , i vidilo se u tih 160 znakova da je dobriša ostavi traga. e da, jel se spominjete vrimena kad je poruka mogla bit samo jedna? ni se moglo povezat u dvi tri. zlatno doba poezije sms-a. spajanje poruka je donilo megaprodukciju, sms poeziju su napale sms pripovjetke, ni to više bilo to 🙂
   hvala lumbardiane što si u mojoj vremenskoj prognozi,
   ko u otisku prsta,
   uspi vidit odakle dolazim,
   i koja sam vrsta

   (da bude u stilu :D)
   Bome si me raspisa, nisan duži komentar u životu napisa, bar mislim, evo se sad rimujem i kad nebi hoti.
   Moran se za kraj vratit Dobriši, moja omiljena:

   Balada O Lazaru

   Onomu koji se digne iz groba
   Dugo je hljeb u ustima gorak.
   On tiho hoda između ljudi,
   I nesiguran sad mu je korak.

   Nerado njega sretaju ljudi.
   A koji ga-ruke mu stiščući-bodre
   Potajno traže na njegovu licu
   Pečate smrti sablasno modre.

   Skidoše s njega mrtvačko platno.
   Ali ne i s lica blijedoga sjenu.
   Bezdanu tugu on u sebi nosi
   I svoju smrt nedovršenu.

   • Lumbardian says

    Jedna malo manje pesimistična:
    Tiho o tiho govori mi jesen
    Šuštanjem lišća i šapatom kiše
    Al zima srcu govori još tiše
    I kada snježi, a spušta se tama
    U pahuljama tišina je sama

 4. Hvala, 2swm. Otvoria si mi oči. A imaš i pravo u vezi tema??? Samo naprid, evolucija će učinit svoje. A što se tiće demokracije i diktature ja sam još od studentskih dana za anarhiju.

 5. U obrazloženju Anarhije stoji definicija da je to oblik i ljudi koji vjeruju u čovjekovu prirodnu sposobnost autokontrole u društvu. To bi bio idealan oblik vladavine da nismo svjedoci današnjeg stanja do kojeg nas je donjela autokontrola. U epu Petra S. hrvati bivaju prokleti zbog svog ponašanja ko ga je čitao taj zna a ko nije nek ga pročita. Možda bi to tribali naparavit i svi političari bez obzira na političku opredjeljenost.Dakle od daleke prošlosti smo poznati da smo slabići i da jedino funkcioniramo ako smo pod čizmom. Dakle anarhija, monarhija ili čizma the questions is now.
  Otvaram raspravu

 6. Rado bi pročitao ep Petra S. ali mi daješ premalo info da dokućim o kome se radi i kako je naziv tog ep-a.

 7. Smrt kralja Petra Svačića

Speak Your Mind

*