Vještačenje o pravnoj stvari radi isplate…

Građanska Akcija Lumbarde daje mještanima Lumbarde na uvid dokument sudskog vještaka te ovom prilikom  želi naglasiti da njeni članovi nikad nikog od djelatnika Mindela ili Općine nisu imenovali ili optužili da su sudjelovali u nečasnim radnjama vezanim uz problem sanacije Kokojevice.

Dokument se nalazi tu:  nalaz-vještaka

Comments

 1. gnjilo vrime says

  Eto, da naši političari nemaju ovoliko želje i volje prepucavati se da bi dobili bodove svojih birača mi ne bismo ništa niti znali, a ovako nešto i obaznamo. Naša “Kokojevica” je trebala davno biti sanirana, a na sramotu prijašnjih i sadašnjih naših političara nije. Projekt “Kokojevica ” je započet nekako stihijski, koliko vidim ne tako planski pa je neplanski i završio. Većina imamo televizije pratimo dnevnik, novine internet,nismo budale pa i sami možemo doći do nekih zaključaka. Svaka karika u lancu je zakazala,a sada pravosuđe neka radi svoj posao. Da je svak radio svoj posao donekle kako treba vjerojatno do ovolike greške u cjelokupnoj izvedbi ne bi došlo. Svak ko radi i griješi ali da svi pogriješe u ovako velikom projektu, sa svim tim nadzornim tijelima zajedno sa obe dvije općine, Korčula i Lumbarda to je nevjerojatno. Zato me svaki put fascinira kad se političar bilo koji opravdava poštenim i mukotrpnim radom. Naši ljudi, obični radnik obrtnik, turistički radnik , poljoprivrednik , ribar i ostali da ne nabrajam pošteno rade i pošteno plaćaju državi porez te pune proračun iz kojih fondova i općina se onda raspoređuje za ovakove projekte, a namještenici u općinama te u državi sa ostalim političarima s tim no vcem barataju i planiraju. Oni su za to plaćeni, pa prema tome to bi trebao biti posao kako i svaki drugi, samo još puno više odgovorniji jer je to rad za opće dobro. Nažalost svih nas tako nije. Pametni političar koji uspije u svom poslu, ne hvali se, jer nema niti potrebe, njegova djela hvale se za njega.
  Mislim da bi stvar krenula boljim smjerom trebali bi se sadašnji čapat posla a usput se ugledajte u političare Metkovića, Omiša, Kaštela i ostalih koji su za opće dobro svih, a na uštrb sebe okrenuli svoje općine u nekom boljem smjeru. Dok se vi prepucavate “Kokojevica” je sve veći problem, a rješenje se još ne nazire.

 2. Mljac..

 3. šef 8. kata says

  u našemu malemu mistu je živi preslik stanja u državi i državnim javnim poslovima.ka se pročita ova izjava sudskog vještaka vidi se scenarij svakidašnjeg filma koji se glada na dnevniku.i što je najnevjerovatnije je to da su akteri uvik isti(misleć na stranku).i kad se malo boje pogleda to je tako moralo bit jer drugačije oni neznaju,uvik in je malo i obraz je takav da kad se i sazna za to da ih briga nije jer možda znaju da niko neće odgovara za to.ta firma je morala dobit sanaciju kokojevice i izradu kanalizacije jer je bila takorekuć državna firma i na neki način se mora izvuć novac.i sa ka stranka nije na vlasti vidi ti to firma propala.a primjer lumbarde je kap u moru koliko se tega izvuće i nepune žepi.

 4. VOLIM LUMBARDU says

  Nije potrebno čitati cijeli nalaz vještaka, dovoljno je samo baciti pogled na 11. stranicu nalaza.
  Tamo je evidentno:
  -IZVOĐAČU RADOVA ZA SANACIJU KOKOJEVICE OPĆINA PLATILA -8.513,322,37 KN.
  -IZVEDENO RADOVA U VRIJEDNOSTI -4.702.612,25 KN
  RAZLIKA: -3.810.710,11 KN
  Zbog čega se nije tražilo da izvođač nastavi sa završetkom radova ili još bolje zašto taj preostali novac nije vratio???????
  PITANJE: Gdje je nestao taj novac, odnosno kako je podijeljen————PAMETNOM DOSTA

  • Ista priča o istoj stranici je obašla selo, od strane onih koji nisu nikoga imentovali i optuživali! Vađenje iz konteksta je odlika senzaconalističkih novinara i loših političara! VOLIM LUMBARDU, očito je ko ti je omiljeni novinar/političar!!!

 5. Ima ode materijala za misliti. Bilo bi lipo kad bi se riješilo.
  Ali za sve je potrebna volja.

 6. koga ovi GAL manta, pa nismo svi nepismeni, kako oni mislu. ovo je mazanje očiju jerbo ništa ne fatigaju. svaki dan sastanče a nikakvih rezultata. jeli direktorica opravdala svoju veliku plaću, jeli pripremila kako moramo sortirati smeće, vidimo mi kako je najlakše držati telefon po cile dane…..
  što se tiče izvješća vještaka neka sud radi svoj posao i kad donese konačnu odluku pa ćemo onda pisat, bravo bivša vlasi na transparentnosti….hvala za sve što ste učinili za našu lijepu Lumbardu, jer ko zna šta nas čeka……………….

 7. kokojevica says

  Ovi volim lumbardu je toliko proziran da je to strašno. Jesi ti nepismen. Nigdje ne stoji da je općina platila te milijune. Lipo ti piše u priopćenju (stvarno stanje stvari) da je dosad općina za sanaciju dala 911 tisuća kuna svojih solada. Ali to je tolika zloća. Šefe 8.kata nemoj pametovat o javnim poslovima nego lipo reci koliko daješ za javne potrebe (porez) od pečenja kruha ili šuti. A na sljedećin izborima se kandidiraj (bi bi i sad ali nisi ima m..a) pa upravjaj projektima. Što se tiče HDZ-aje krali su ovi iz vrha stranke ali prenijet to na nivo našeg mista na svoje suside stvarno je jadno. Ovi iz GAL-a prvi načelnik da nije bi izabran nikad nebi bi plati ni kunu za smeće i komunalnu naknadu kao što i nije nikad dok mu nisu napravili ovrhu na plaću kad je izabran. B.Z. i dan danas ne plaća smeće a prijatejica direktorica mu ne šalje ovrhu. Sramota. J.M.Ć. ne plaća smeće, ni plati muziku za sprovode ocu i materi a niti Mindelu troškove. Katastrofa i sad oni po selu prosipju laži da je netko zamrači solde. Koji je to obraz. Sad se pravdaju da nisu nikog prozivali a B.Z. je po selu maha sedmicu dana zadnjon stranicon nalaza sudskog vještaka i vika kako će neko u zatvor. Šteta što ga ni uredi ovi pomorac što će poć brzo na brod. Brzo će godina dana mandata pa ćemo vidi rezultate rada nove vlasti što su obećali a što su napravili.

 8. šef 8. kata says

  e moja kokojevica,ako si ti takva kako ti ime govori svaka ti čast,jer ja se neman voje s nikin nadostavlja a ponajmanje s tobon.malo si objasnila i obranila a puno oblatila,va prvo pomest ispri svoje prikuče pa po mest tuju.a što se tiče mojih poreza i davanje,vaja prvo zna što govoriš pa onda govori,grubo je prenosi ono što drugi reču a još gore je to krivo preni.

 9. ovo je katastrofa što oni činu pišu po internetu i stavju nika imena npr(šef 8.kata)i širu dezinformacije i uopće neznaju što govoru i pišu.,kukumari kakih nema u ciloj Hrvatskoj.

 10. kokojevica says

  Šefe 8. kata moran polemizirat. Ime kokojevica je pseudonim kako i tvoj. Nisan ništa čišća niti šporkja od tebe. Slažen se sa tvojim pometanjem isprid svoje kuće i baš zato ti to i sugeriran ali ti očito ništa ne razumiš. Hotila san reć onu biblijsku” nek baci kamen….” ali očito je to previše za tvoj mentalni sklop. Samo oni koji nešto rade i griješe a oni kao npr. GAL-ovci nemogu puno pogriješit., jer se bave piz…arijama.Sve se svodi na ovo: Nemoj nekoga optuživat na osnovu rekla kazala a sam nisi ispravan. Pametnom dosta. Dali je tebi? Ako smatraš da san nekoga oblatila tvoj problem a ja sve što san napisala mogu jednostavno dokazat jer su to sve činjenice. Možeš li ti? ( jednostavno provjeri u Mindelu i u KUD-u i to je to). Očito je u koji rog pušeš. Zato poslušaj me i ne komentiraj stvari koje ne razumiš i u koje nisi upućen jer ispada da si zločest.

 11. šef 8. kata says

  reka san da neću al isto moran jer previše blesariš.moj se pseudonim zna a kokojevica ko kokojevica zna se što je,ne zemljopisno jer ne jedan od najlipših dilova lumbarde,nego zašto ga mi nažalost koristimo.ka si več poče vrijeđa,ko ima normalni mentalni sklop uzme pseudonim koje ga opisije i nalazi se skriveno u njemu.i netrebaš komentira nikakve biblijske citate.a sam optužiješ i blatiš bez argumenata i ispadaš zočest.mene samo interesira ka si raka jer možeš dokaza zašto je sudski vještak napisa da je uplačeno 8 a odrađeno 5 milijuna,neko laže,a ja neznan ko.a ti nan reci istinu.

 12. Bog, dobri judi.
  Hajde da neko smisli najbolje moguće rješenje,
  ali ne da mi mislimo kako doć do toga, već da zamislimo sebe u
  situaciji da smo svime zadovoljni.
  Zadovoljni,
  Što bi činili , di bi išli, sa kime bi razgovarali?
  Sjetite se kako nam gosti užaju reć, da je Lumbarda raj na zemlji.
  Oni su to stvarno doživili , raj na zemlji. I iz lita u lito, to nam gosti govore.
  A mi ?
  jadni mi , koji nismo sposobni osjetiti taj njihov “raj”, a živimo u njemu.
  Izlaz postoji.
  Prepišimo, ga od naših gosti,
  opustite se, popijte malo dobrog vina , pođite na izlet?
  Ako to ne upali, preselite se misec dana u neki grad, pa se vratite
  -raj će vam se ukaza ,bez brige.

 13. A možemo i u disko..

 14. Ovo je stvarno” žali Bože ”ovakih komentara od (8.kat-a) ovake ludosti i gluparije samo jedan more.kukumari.piše ono što sam nezna jeli istina ili nije,pa onda gredu blesavi komentari .jadno stvarno.

 15. predsjednistvo 8.kat says

  ostali clanovi 8.kata se ograduju od gori navedenih rici sefa jer je djelova samoinicijativno nedogovoreno sa ostalim clanovima i njegovi stavovi su samo njegovi a ne i nasi bravo sefe svaka ti cast

Speak Your Mind

*