Vandalizam na igralištu

Zbog sve češćeg vandalskog ponašanja naše djece na igralištu prisiljen sam na ovaj način obratiti se svim roditeljima čija djeca  u večernjim satima odlaze na igralište.Zbog tko zna kojeg razloga ta naša djeca razbijaju stakla na prozoru, razbijaju vrata svlačione, prave rupe u ogradi, zapaljene su kante od smeća, začepljena wc školjka, razbijene žarulje na zapisničkom stolu……..
Kao što vidite popis je dug. Poštovani roditelji molim Vas apelirajmo na našu djecu da ne uništavaju svoju imovinu, našu imovinu.
Nemojmo se ponašat kao nojevi. To ne čine ni Žrnovska djeca, ni Korčulanska djeca. To čine naša Lumbarajska djeca.
Pođimo svi od jedne osnovne pretpostavke: MOŽDA TO ČINI MOJE DIJETE.
Iskreno se nadam da ćemo svi pokušati stati na kraj vandalizmu i divljaštvu na igralištu.
S poštovanjem,
Anto Bezek Car

Comments

 1. To ne čine ni Žrnovska djeca, ni Korčulanska djeca…*Ni Račiška

 2. Odgoj započinje doma ali teško da če netko ljude u godinama sad učit kako odgaja svoju dicu.
  Možda bi najviše učinili kad bi pokušali utjecat na odgoj prvašića kroz školu.

 3. “Zbog tko zna kojeg razloga ta naša djeca razbijaju stakla na prozoru”

  Mislim da je razlog poznat…

 4. Nije samo razbijanje stakla na punistrama na igralištu, tu je još puno puno drugih stvari.
  Zašto se razbijaju biciklističke oznake, zašto se razbijaju signalni stupići na cesti Lumbarda-Korčula, zašto se peču prometni znakovi, zašto dica kad izidu marendu ne vržu omot sendvića u smeće nego na put, zašto je selo puno čikova po putima, zašto kad se gre u škoje za prvi od maja posli to misto bude puno razbijenih boca pive i plastičnih boca u suda okolo, zašto kad gren roni po škojima moran gleda u moru špahere, škojke od zahoda, gume od auta itd. Meni se para da je to problem kulture cile nacije a ne samo dice.

 5. Najboje propusti Sulejmana Veličanstvenog odgajajući dicu. Ne beri brigu, oni će se sami odgoji. Samo u što…

 6. zašto autor teksta ne pođe od pretpostavke: možda to čini moje dijete?

 7. KAZIN

 8. U jebate vače mi proda đileru hijeheheheehijeh

 9. Socijalni pritisak i odgajanje donosi do problema i citavom svitu a ne samo u Lumbardi treba nac nesto da mladi radu i da ne luduju .Mozda cu nekoga uvridi sto cu sada napisat .Ako je zakon da se nose kacige ka ze voze MOTORI zasto se ne naose .na primer otac sa dvoje male dice na motoru bez icega na glavi.ja mislim da to pocinje nekakav odgoj.sto hocu rec ako moze brat otac mat mogu i ja

 10. Ma ko je vidia nosit kacigu usrid lita na 35+ stupnjeva u hladu? I to na skuteru koji vozi 20km/h. Taki zakon može pro samo u državi ko što je naša. A šta se dice tiće ona će uvik bit destruktivna, pa sad je na odraslima da tu energiju iskoriste pametno i u pozitivnom smjeru.

 11. Prirodno cvice uz put lipo izgleda .Umjetno i kriz znaci da mozda ne postujes zakon ni u svim sezonama . stablo se ispravlja dok je mlado ako ti ovo neva pitaj one koji su prosle velike neprilike i dan danas placu . nema vise komenta

 12. jere ja sam fali rec od mene

 13. Ajme samo PROFESORI koji ne znaju sto desna ili liva ruka radi Bgu fala cili svit je pun od mudraca

 14. nista ako mosor ne potone od velike poplave jadni PROFSURI

 15. U našem svijetu, kao što znate, svi se rađaju sposobni za roditeljstvo. Zbog toga nam nisu potrebne škole za to, niti bilo kakva obaveza pripreme. Mi smatramo da se znanje o odgoju porenosi genima, te da ono dolazi samo po sebi, zajedno sa sposobnošću začeća. Ukoliko bi netko mladom tati ili mami predložio nekakvu pripremu za to, ili čak sugerirao da su neki njihovi postupci u odnosu prema djeci pogrešni, vjerojatno bi ih uvrijedio te od njih čuo rečenicu koju obilato ponavljaju svi nesposobni roditelji: “Pa valjda ja znam kako odgajati svoje vlastito dijete!”. A.P.K.
  Samo hrabri će reći ”NEZNAM, molim te, pokaži mi kako.”

Speak Your Mind

*