Usvojena zastava i grb virtualne lumbarajske republike

zastava-i-grb-virtulane-lumbarajske-republike

Daje se na znanje,
da je na jučerašnjoj ustavotvornoj sjednici usvojena zastava i grb virtualne lumbarajske republike.
U zaglavlju grba nalazi se bijela boja koja simbolizira kamen, odnosno bogatu tradiciju kamenoklesarstva u Lumbardi sa natpisom “Neka je sa srećom“, uvodnim pozdravom Lumbardske psefizme. Grb je nadalje podijeljen ipsilonom koji predstavlja put u lumbarajskom polju koji se kod crkvice Sv. Križa na isti način račva ka danas zaštitnim obilježjima Lumbarde; plažama Pržina i Bilin žal. Tako podijeljen na tri cjeline, desna strana grba u zelenoj boji predstavalja upečatljivo lumbarajsko polje vinove loze Grka koji je prikazan simbolom grozda zlatne boje. Lijeva strana obojena plavom bojom predstavlja more kojime je Lumbarda obljubljena sa svih strana dok simbol ribe bijele boje podsjeća na dugu povijet ribarstva u Lumbardi. Treća cjelina, pri dnu grba, obojena zlatnom bojom prema kojoj se račva već spomenuti put odnosno ipsilon, predstavlja naravno danas najupečatljivije simbole Lumbarde, njezine pješčane plaže. Opisani grb obrubljen zlatnom bojom i njegovi simboli nalaze se na nebesko plavoj zastavi koja simbolizira što drugo nego sam nebeski svod.

To be continued…

Comments

 1. Super je! Baš mi se sviđa

 2. Lumbardian says

  Me meni ! Što će van grb ka republika pervo va da stavi mejaše. A razgraničenje sa RH na moru? Pa predsjednik. Bar neka garda. Mornarica. Republika bez aerodroma?! Va izbaci hrvatski i stavi lumbarajski u skulu. Himna? Kako čemo se nabrijat ka gremo u rat. Va promini povjest u skulu. Kako će nan se zva bankanota? Kako čemo prihrani stanovništvo? E onda moremo razgovara o GERBU i ostalin paradama.

 3. Što ne može u jedanest godišća službena vlast, to može privremena maškarana. Svaka čast. Vidi se da znaju posal.

 4. Bagliju za Predsjednika! Oli bar za Admirala flote..

 5. Ja sam za to da se kompletna vlada od maškara stavi na listu za lokalne izbore u četvrti misec, a kao kandidata za načelnika predlažem ministra Pilića.

 6. Bogu hvala Republika Lumbarda ime vec svoje ministre koji su proglaseni prosle godine………..
  glavni je bi ministar odvodnjavanja ,navodnjavanja i tekicih problemi…

 7. Boji je od službenog grba, samo bi malo povećao bijelo polje da ima više bjeline ispod natpisa. Treba napraviti zastavu, pa postaviti na granicu. Plaćam otiskivanje na platnu.

 8. Lumbardian says

  Valo bi livacima kapnu malo crvene.a dešnjacima malo crne po gerbu. Da se ne najidu. A i kontrast. I kompozicija.

 9. Predlažem da webmaster objavi sliku “službenog” grba, a zatim organizira glasovanje na webu:

  “za grb vlade od maškara”
  “za grb službene vlasti”

  Mislim da bi bilo interesantno!!??

 10. a jeli ovi novi grb baš grb vlade od maškara?

  • Da, ovaj samo valja za vrijeme vladavine maškara, a službeni je mislim sa psefizmom.

  • Lumbardian says

   Ja tu nevidin niti jedan jedini element maškara.Oče nan se prodat ozbiljan grb koji će simbolizira sve živo, pa i stare gregote i ilire (psefizma).A di je simbol našega korena krščanskog i didova naših hrvackih. Onda kod Sv. Križa postoje dva stara puta koja čine križ,a Y je novijeg datuma, a kružni tok najnovijeg.Autor je nespretno složi te priprihladne boje a posebno odskače bila pitura.Neču više.

 11. a fali maslina…

Speak Your Mind

*