UK voli GRK

piffsSada više nema sumnje. Nakon toliko napisa o jedinstvenom Lumbarajskom vinu, kako u britanskim medijima tako i na popularnim vinskim blogovima, postalo je prilično jasno kako se stanovnicima najpoznatijeg europskog otoka ,  bijelo autohtono vino našeg malog otoka, poprilično sviđa.
Najsvježija potvrda dolazi sa portala thisisphipps.com , kako kažu najutjecajnije britanske PR agencije kada je u pitanju hrana i vino. Respektabilno zar ne?!

Cijela intriga, počinje kao i obično sa ne tako običnim imenom našega vina. Britanci kao i mnogi drugi ostanu prilično iznenađeni kada otkriju da u Hrvatskoj postoje nazivi koji nemaju samoglasnika, a mogu se pritom izgovoriti.  Sjetimo se samo riječi: Krk, Crv, pa onda čak četveroslovni Prst ili npr. Trst. (ima li što duže?)
I tako onda čak među drugim malo poznatim i misterioznim hrvatskim vinima, Grk već u startu dobije posebnu pažnju.  No kada se ta početna radoznalost potvrdi u pozitivnom iskustvu koje se javi nakon konzumacije, priča je tada zaokružena i Grk pobjeđuje.

Tako bi nekako bio intoniran tekst novinara navedenog portala, koji opisuje svoj ovogodišnji posjet Hrvatskoj i susret sa našim autohtonim sortama, koje su spomenimo još jednom, našle svoje mjesto, u nazovimo je tako ultimativnoj knjizi o vinu: Wine Grapes . Sam autor teksta referira se na taj izvor i kuriozitet postojanja 1.500 sorti, od kojih nas većina poznaje otprilike dvadesetak i to najčešće onih izloženih u supermarketima.
Da ne duljimo, cijeli tekst koji nije pretjerano dug nalazi se na sljedećoj lokaciji: Phipps about Grk , a kada smo već spomenuli knjigu Wine grapes, autora Jancis Robinson, Julia Harding , Jose Vouillamoz, svi koji su propustili pogledati kušanje Grk-a Dr. Vouillamoza mogu to još uvijek naći na sljedećoj lokaciji: Grk u Londonu, Tribidrag u Kaliforniji

Comments

  1. Baš mi je drago da je Grk dospi u London pa makar u medijima. Prilika i udruzi vinogradara da se baci na londonsko tržište, tako prilika i TZ da se zajedno sa njima reklamira.
    Usput molim turističku zajednicu da pošalju poziv nama privatnim iznajmljivačima kada budu sazivali sastanak sa nama, a ne samo preko oglasa kako je bilo do sada. Usput bi bilo dobro da sastanak iznajmljivača bude ranije a ne pred samu sezonu.

Speak Your Mind

*