TZ i Lumpar

“U subotu, 04. Svibnja 2013. godine , u organizaciji Turističke zajednice općine Lumbarda i Udruge mladih »Lumpar« uspješno je provedena velika akcija čišćenja plaža, obale, Vrnika i podmorja okolo Vrnika.

U akciji je sudjelovalo oko 30 članova Udruge mladih »Lumpar«, djeca Malonogometnog kluba iz Lumbarde, nekoliko članova Udruge umirovljenika Lumbarde, djelatnici Komunalnog poduzeća Mindel, nekoliko mještana,  te ronilačka ekipa predvođena g. Miljenkom Marukićem.

Plaže, a posebno Pržina  koju je protekla zima dobro napunila smećem, nakon uspješne akcije zablistale su i spremno dočekuju kupače. Očišćena je šetnica, obala od Pržine do Lučice, Lučica, parapet i Sutivan.  Smeće koje se godinama gomilalo na Vrniku ekipa od dvadesetak ljudi skupila je i skupa sa roniocima napunili su četiri velika kontejnera na Krmači.

Nakon čišćenja bilo je i čašćenja, pa su sudionici akcije nastavili druženje na terasi Maestrala do popodnevnih sati.

Ovim putem Turistička zajednica općine Lumbarda zahvaljuje svim sudionicima akcije, a posebno obitelji Alavančič iz Maribora koja je jedan dan svog odmora u Lumbardi posvetila i čišćenju Vrnika. TZO Lumbarda”