Trio Val

Evo nas. Ja san jedan od tih valova. Doslovce smo žarili i palili po Lumbardi i Korčuli osandesetih godina. Bili smo neizostavni dil turističke i kulturne ponude. Gažama smo uredno dopunjavali svoj proračunčić, a nastupima u KUD-u doprinosili kulturnim zbivanjima. Imali smo drskosti nastupiti i na Županijskon festivalu klapa u Blatu. Dok su ostale klape težile visokim umjetničkim dometima koje su postavljale obrade Fia, Magdića, Stipišića i ostalih velikana klapske pisme, mi smo odvalili “Kad naš brod plovi”, što je publika popratila pljeskom u ritmu muzike za ples, na užas i prezir stručnog žirija. Poslije u “Zlinju”, mi smo bili gazde. A bili smo toliko ozbiljni i prepoznatljivi da smo kao poklisari naše županije u prvin posljeratnim godinama odradili posao na sajmu turizma u Ljubljani. Da sa ne duljin, bili smo “slobodna škola”, zabavljaći i za ono doba solidni muzičari. Jer osamdesete su bile godine. Lumbardian.

Comments

 1. Anonymous says

  Sječamo se jako dobro. Sve čestitke za naš poznati trio kojeg smo rado slušali po terasama i restoranima. Šteta samo što su fotke tako male.

 2. Legende says

  O moja Mariola, o moja Mariola ma di mi je kariola!??????????

 3. Ko more to zaboravi, ka bi Giga razvali mandolinu, pa Antonio i Bare po svojima štrumentima. To je već dil lumbarajskega folklora. Ja bi reka da niste samo glazbeno bili napredni, već ste imali i karizmu, što je bilo bitno i jednako presuđujuće za uspjeh, koji ste polučili u svojin krugovima.
  Ovon prilikon pozdravljan svoga prijateja Nikolu Gigota a.k.a. Rajan Gigs.
  Rakata sakata buš!
  Majk Olfild

 4. Dominik says

  Legende, bile i ostale!

 5. Lumbardian says

  1993 god. je Trio Val pasa pontonon priko slavnega masleničkog Ždrila na putu za Prag u akciji oživljavanja ugaslog nam turizma nakon agresije na Hrvatsku. Akciju je osobno predvodio tadašnji ministar turizma Niko Bulić. Sljedeće godine su statistike odmah zabilježile nagli porast čehinja na plažama Hrvatske, na čemu imamo zahvaliti legendarnoj trojici. Ovo je ujedno i moj demantij samega sebe za grešku s Ljubljanom.

 6. marinero says

  E BILA SU TO ONA LIPA VRIMENA PRIN NEGO SU VAS IZILI ŠODERM, GUVANA, I RIBLJA PLATA.

 7. Lutajući reporter says
  • Etna Drugi says

   To je servira oni kreten tomica što živi poviše Nede Agustinke jer mu smetaju njezini kuški kojih stvarno ima lipi broj.
   Koji psi lutalice, misto da doprinese mistu u kojemu lituje, kao jedan kako sebi tepa “vrhunski turistički ekspert” on ukopaje ionako ukopano misto.
   Smradek.

  • Lumbardian says

   Tema ti je super i za široku raspravu, ali molin te, nemoj mi se mišat kuškima po postu. Lipo pošaji mail na lumbardanet@gmail.com i web meštri će znat što treba učinit.

Speak Your Mind

*