Tim Trganje naranče 2014.

trganje-naranče-stelaDragi naši mišćani.

Dana 22.veljače 2014.  održano je pripetavanje za deliju po staremu lumbarajskemu običaju. Rezultat koji se javno pročitao u  ponoća nije bio ispravan te smo se mi kao organizatori s još nekolicinom ljudi povukli na miru još jednom izbrojit stvarno stanje glasova.
Rezultat se izvještavao u glasovima a jedan glas je važio 10kn.  Nakon podrobnijeg računanja došli smo do rezultata da je delija po stanju novaca u kovertama Nedo Milina.  Mi smo se istu večer javno ispričali zbog zabune koja je prije počinjena.  Kasnije je Nedo zbog mira i želje pojedinaca mirno odstupio od svoje časti i prepustio mjesto Dariju Markovini.
Danas je cijela ova zbrka iza nas. Mi želimo da običaj uspije jer nam je to bila i zvijezda vodilja u svemu tome. Iskreno se nadamo i želimo da trganje naranče uspije bar za ovo godišće i da ta naša tradicija ne bude samo još jedna stvar koja bi zatrnula odnose među sumještanima.
Na koncu je stanje ovako : DELIJA : Dario Markovina i  DELIJICA: Anamaria Šestanović

Unaprijed Vas  molimo da s ovim događajem pokušamo osjetit duh zajedništva koji je naše stare vodi i koji su nam ovo sve i usadili. Za vid njih i nas , veliko Vam hvala na sudjelovanju i razumijevanju.

T&M