Suradnja Turističkih zajednica otoka Korčule u identifikaciji i provedbi turističkih projekata važnih za Otok Korčulu

Dana 30.studenoga 2012. u Turističkom uredu TZG Korčule održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali direktori TZ-ova otoka Korčule: TZO Vela Luka – Dorjan Dragojević, TZO Blato – Maja Šeparović, TZO Smokvica – Martina Marelić, TZO Lumbarda – Ksenija Peručić i TZG Korčula – Hana Turudić.

Tema ovog radnog sastanka bio je Javni poziv Ministarstva turizma za identifikaciju turističkih projekata koji imaju namjeru aplicirati za korištenje Strukturnih fondova EU.

Osim što se općine, gradovi, županije, trgovačka društva i obrti, udruge, institucije mogu samostalno prijavljivati putem propisanog obrasca na stranicama Ministarstva turizma, direktori TZ-ova raspravili su koje projekte mogu, osim onih samostalno prijavljenih, prijavljivati i na razini zajedničkih projekata spomenutih turističkih zajednica otoka Korčule na razini cijeloga klastera.

Prijedlozi planiranih zajedničkih projekata su javne tematske turističke ture i putovi na otoku Korčuli te projekti koji se odnose na razvoj ljudskih potencijale u turizmu. Projekti turističkih zajednica imaju za cilj razviti i unaprijediti turističku ponudu otoka Korčule kroz kulturu i tradiciju, outdoor turizam, vinsku i gastro ponudu, te ekologiju i prirodne ljepote a uključuju cijeli niz aktivnosti koje će zajednički provoditi sve Turističke zajednice na otoku Korčuli. Navedeni projekti će se u narednim razdobljima dodatno razraditi i prijavljivati na potencijalne natječaje.

Ovom prilikom još jednom pozivamo sva zainteresirana društva, obrte, udruge, ustanove i institucije da provjere na navedenom linku da li zadovoljavaju potrebne kriterije ovog Javnog poziva, te da putem obrasca prijave http://www.mint.hr/default.aspx?id=8985 zaključno sa 31.12.2012. godine identificiraju sve započete projekte, ukoliko isti postoje, kao i sve one projekte koje tek namjeravaju aplicirati do 2020.godine.

TZ otoka Korčule”

Comments

  1. otok korcula sa svojim selima nij posa naprid ni jednu stopu od traga 500 godina . na primer ,kanlazcija , setalista , put za bicikliste , znakoveberzine automobila,ponasanje ,shopinga u korculi koji je zaustavljn ,radionica u privatnim kucama,i sto je najgore lokalni mudraci koji jos danas radu sto hocu a da ne govorim od pusenju u javnim mistima na primer RESTORANI,da idem dalje mularija koja tercu po i lokalnom hotelu di se prodaje alhkol.probutite se moji korculani napravite puno kuna od turizma ,pokazite di su vam.

Speak Your Mind

*