Strujna ovisnost

lumbardabynightVolite internet? Volite televiziju? Volite spasonosni hlad klimatizacijski uređaja? Volite frižidere? Volite espreso kafu? Makijato možda? Volite ACmunjaDC? Volite Nikolu Teslu? Ni ne mislite o temu? Ne znate koliko ste zapravo ovisni o struji? E pa sinoć smo svi skupa saznali. Pojedini dilovi Lumbarde na par uri, a pojedini na cilu noć, sve do jutra. Zanimljivo iskustvo mogu van reć. Dok je sve bilo u mraku, to mi je bilo super. Samo sam slijega ramenima i govori gostima: A, eto vidite, cilo misto je bez struje. E, onda je zasvitli Koludrt, ribarska se spojila na agregat, popalile su se javne, a u jotel mrkli mrak. E onda su me već počeli krivo gleda. Uzalud san objašnjava da nismo samo mi, da je i u Line i na cilu malu Glavicu isto. Ali priživili smo. I sad me pitaju jeli to u nas inače običaj. Ja govorin, u nas ne, a u vas? Govoru da u njih to isto ni običaj. A govorin ja: samo vi raspalite klime na 18 i otvorite balkonska vrata, možda spriječite globalno zatopljenje. To što radi vašega biti cool zagori sve, što to ima veze. Nikoga va optuži da je kriv. Mi nismo, HEP nije, kogo mora bit. A pošto je turistička sezona, krivac se sam nameće. Eh, turisti turisti, mi možda jesmo nula, ali niste ni vi faza!

Comments

  1. Lumbardian says

    Moran ti re da nisan odavno vidi ovako sadržajnu sliku. Sriča, ja san prvi seoski sinestet. Na prvon mistu osječan nedostatak elektromagnetskog polja što je direktno vezano s mojon jutarnjon crnon kavon. Tada, normalno, slijedi nered, totalni kaos. Za to vidit moraš se malo više zadubi u sliku. Samo ja mogu vidit tvoj pesimizam i nemoć da središ taj kaos. A ka upalin svoje x-ray u to crno ništavilo vidin te jidnega i bisnega. Pogodi si slikon sto posto u bit. I još nešto; nije HEP kriv. Ma kakvi. Ni najmanje.

  2. ovo je za sad post godine. Bravo za autora!

  3. ma vraga jidan i bisan. cinik koji patetizira, bila mi je rekla jedna jednom. i može bit da je to to. patetika i cinizam, to mi zvuči ko marmelada i sirko na feti kruha. koje su to onda tek sinestezije.
    jedan dil mene čak uživa u tim nepogodama kad nema struje, kad su poplave, požari. kad stvari umaknu kontroli. kaos donosi neku čudnu vrstu smirenosti jer znaš da je veće od tebe. ko kolpi u pržinu, samo zaplivaš i prepustiš se… i naravno, gledaš tu i tamo udahnut, onako ko da nećeš 🙂

  4. evo malo hepovaca iz svita (nimaju force jer tamo marendini nisu običaj 🙂 )

    http://www.youtube.com/watch?v=iWAWBROd3Jc

Speak Your Mind

*