Sretna vam dvije i jedanaesta!!

Godina je na zalazu i red je da napravimo jednu malu retrospektivu o čemu smo pisali i čime smo se bavili u 2010-oj. E sad kad bi krenuli redom cijela retrospektiva više nebi bila tako mala, pa smo stoga odlučili izvuči neke ključne riječi koje su slučajne prolaznike dovodile na naš portal o kraju i zavičaju. Naravno osim onih standardnih: Lumbarda, zbornik Lumbarde, Korčula, plaže, Grk, psefizma i brojna Lumbarajska imena i prezimena, našlo se tu stvarno nekih neuobičajenih i osebujnih gdje se stranica Lumbardanet  očito našla na vrhu liste pretraživanja. Nudimo popis nekih, a svi koji nas redovno čitaju znat će za većinu objava na koje su ih te ključne riječi dovele:

ziđam ziđam ziđati se mora, natječaj za posao ekonomista, navrtanje loze,  kukurikavac, karta skrivenog blaga, 70 su bile godine, bultina jama, eolski pjesci, guja, ziđaj, amputirati rep, bog Perun, kokojevica, kviz brojke i slova, lumbarda morska lisica, špuntin, broj stabala maslina u hr, petrolij,  jel ima zmija na korčuli, kako provjeriti posjećenost nekog sajta,kako uzgajati lale, klape u crnoj gori, komunalni redar, kralj edward vII, leprina, mora se ziđat,  “…kako da ostanem isti kako da sačuvam sebe od promene…”, “4 stenta”,  +naturizam +slike, najljepše okućnice,  natječaj za posao ekonomist, obrada tiho tiše govori mi jesen,  pletenje grana masline,   retro futurizam, šta obući za maškare, uzrok bacanja smeća, zakon o sigurnosti prometa na cestama, ziđaj pjesma, ziđam jer se mora,  što učiniti zlostavljaču životinja, корчула плажа ломбада

Iako je bila tema  u 2009-oj, naslov (tj. pjesma) zidjan pojavila se kao takva u svim mogućim varijanatama pretraživanja (samo neke smo istakli) i postala je tako hit riječ “zalutalih” na našem portalu u 2010. Za sve koji ju još nisu čuli, tu je link (obavezno pogledati jer i nas se tiče), a za sve koji jesu i nisu, mi nastavljamo u 2011. ziđanje našeg sadržaja za očuvanje kraja i zavičaja sa što manje nepotrebnog betonskog ziđanja i što više održivog razvoja, promocije: sela, uređenosti i urednosti (iznad svega), turizma, interneta, poljoprivrede, udruga, aktivnosti, i znamenitosti.  Portal o Lumbarajskim vinima dobit će vjerojatno svoj pravi zamah u nadolazećoj godini, uz usputnu informaciju našim vinarima i svim ljubiteljima dobre kapljice da u Lumbardu samim početkom 2011-e dolazi naš poznati vinski kritičar Saša Špiranec koji će nakon degustacija na licu mjesta ekskluzivno za naš portal dati i opću ocjenu  Lumbarajskih vina. U narednoj godini očekujemo još niz ekskluzivnih vijesti, vašeg sadržaja, te da stablo Lumbardaneta dobije još poneku tematsku granu i nastavi rasti unatoč recesijskim vremenima na dobrobit sviju vezanih za ovaj kraj i zavičaj.

Sve najbolje u 2011, žele vam webmeštri Lumbardanet-a!


Comments

  1. Samo vako nastavi.
    I jedan prijedlog judi bi hotili malo vise znat o mnk lumbardi jer ipak igraju tu di igraju pa da bar date rezultat ili stogod inace sve drugo je za 5.

  2. @muflon: I mi bi to hotili, tako da ih pozivamo na malo bolju suradnju, sve na lumbardanet@gmail.com. Za sada smo sve što smo imali davali preko Cvrkuta (twitter-a), a to nam je dolazilo putem “google alerts” koji nije baš uvijek revan i eto nedavno malo konkretnije Niko Perić.
    Hvala na podršci.

  3. A to bi bilo najvise u njihovom interesu. a sad..

Speak Your Mind

*