Sanacija starog parapeta u Lumbardi

Lumbarda-Općinsko Komunalno Trgovačko Društvo „Mindel“ iz Lumbarde na otoku Korčuli organiziralo je radove na sanaciji rive (popularnog parapeta) na predjelu Tatinja.
Kako kaže direktor „Mindela“ Roko Kriletić , zub vremena pa i višegodišnja nebriga praćena i vremenskim neprilikama uz buru i jugo, djelovanje mora i valova prouzročili su oštećenje parapeta koji je puknuo preko sredine i prijetilo je odvajanje ove cjeline na dva dijela uz vidljive velike fuge.
Prišlo se je hitnoj sanaciji kaže Kriletić, i u prvoj se fazi spašavala zapuštena, oronula i dijelom urušena riva,gdje je podvodni dio pojačan i obložen betonom Poslove spašavanja je izvelo GP „Obšivač“iz Metkovića i Podizvođač Vito Ravlić iz Vignja.
Zatim su prošli tjedan započeli radovi spašavanja gornjeg oštećenog dijela koje izvodi KTD „Mindel“ čiji radnici mijenjaju kompletan kameni pločnik uz stotinjak metara dužine i pet metara širine oštećene rive.
Direktor KTD „Mindel“ Roko Kriletić očekuje da će popularni parapet biti završen do početka svibnja ove godine. Novac za troškove uređenja u iznosu od 650 tisuća kuna je osiguran putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH.
Tekst i snimak : Niko Perić

Comments

 1. Zub vremena i obšivač Bebić 😉

 2. Lumbardian says

  taj “mindel” jest da je društvo, društvance, doduše komunalno, pa malo rade na bauštelama ali za mene više vridi njihova šetnica po čenčertu i sanacija parapeta stare monarhije nego da obšivač obšije cilu lumbardu mramornim zaobilaznicama i septičkin sabirnicama. taki san i moš me ubit.

  • e neka znas da pravo zboris sto je je!!!
   vise ono vridi da se nemoran penja priko Glavice nego se lipo kalan i priko čenčetra pa u barku i po vaze 5-6 kila liganja
   a kakvih je penorija bilo ka se islo kolo tega i zeleni i eko i ovi i oni

 3. učini mista, i mene onda va da uredu

 4. ŠESTO PEDESE TISUĆA – ja cu van ih izgradi 3 ovaka za te solde

 5. ne možeš od plemenitog kamena

 6. oni nisu stavjali kamen nego su ga ruvinali betunun

Speak Your Mind

*