SABATINA 2017 REPORT

Pjenušac Grk ”Quinta Essentia” – Gold
Rebellion 2015 – Gold
Plavac mali ”Advocatus Diaboli” 2015 – Gold
Prošek Grk ”Elysion” 2016 – Grand gold

Završnog dana tradicionalne, međunarodne Sabatine 2017. koja se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović održavala u primoštenskom hotelu „Zora“ proglašeni su šampioni i uručena su priznanja za kvalitetu i izgled buteljiranih proizvoda.
Sudjelovali smo sa 4 naša vina u kategoriji za kvalitetu i to sa dva crna, Plavac mali ”Advocatus Diaboli” 2015 i ”Rebellion” 2015 našom kupažom od 5 crnih sorti, te sa prošekom od grka ”Elysion” 2016, a po prvi puta se je na nekom ocjenjivanju ocjenio i naš pjenušac od grka ”Quinta Essentia”. Dva crna vina i pjenušac ocjenjeni su i nagrađeni su zlatnom medaljom, dok je prošek ocjenjen i nagrađen velikim zlatom, te je bio jedan od ukupno tri vina nagrađena velikom zlatnom medaljom i za malo mu je pobjegla nagrada ukupnog pobjednika i šampiona.
Sa rezultatima smo presretni iz više razloga. Crna vina nastavljaju i potvrđuju svoju kvalitetu kao i prošek od grka koji potvđuje da spada u sam vrh. Iznimno nas čini ponosnim i rezultat pjenušca, jer smo dokazali da ne samo to da je moguće napravit pjenušac na jugu i još k tome od sorte grk, već i da takav pjenušac može spadat u sam vrh. Između ostaloga, Sabatina se može smatrati jednim od najcjenjenijih ocjenjivanja i natjecanja u Hrvatskoj čime ovakvim razultatima daje još veći značaj.
Ivan Batistić Zure Marko Batistić Zure

Speak Your Mind

*