Ruka ruci…

Evo još jedna graditeljska novitada. Freška.  Stanovnici konfina Koludrt su zajedničkom radnom akcijom, uz pomoć Općine i “Mindela”, izgradili prilaz legendarnemu kupalištu “pod Franjeta”.  Prilaz kupalištu je poseban po tome što je prilagođen i djeci/ljudima sa posebnim potrebama. Tako prilaz ima i stepenište i rampu te je već spojen na sustav javne rasvjete. Sprovedena je i cijev za vodu te se u budućnosti očekuju i tuševi. Atmosfera na radilištu je bila prava susidska, dok su muški gradili, domaćice su parićale peršurata, kolači, kafe, a nakon svega upriličen je i svečani ručak. Tu je i mala fotogalerija pa pogledajte i vi što se radilo. A kad ste već tu, obajite i ovi link: suveniri

Comments

 1. Bumerang says

  E ovako se gre naprid.. Svaka čast!

 2. svaka čast says

  ovo je danas teško vidi….. ali di je pero fole????

 3. Zaboravili ste cijev za odvodnju, umjesto da curi po rampi i stubama sve ono što se slijeva sa ceste. Bilo bi lijepo da se prije ovakvih radova obavijeste neposredni susjedi, jer bi možda mogli nešto i doprinjeti. Potpuno mi je neprihvatlijva ovakva javna rasvjeta, nametljiva, prejaka, uništavajuća za ambijent. Već se na puno mjesta pokazalo da se javna rasvjeta potpuno krivo postavlja, ali izgleda da stručnjaci nemaju riječi ni utjecaja. Pored svih bogatstava rasvjetnih mogućnosti, u Lumbardi dominiraju stupovi koji svijetle kuda ne treba, umjesto ceste se osvjetljava bezvrijedan zvonik, a o svjetlosnom zagađenju i racionalnom korištenju energije se ne razmišlja. Opet smo u desetljetnom zaostatku.

 4. evo…opet nevaja…
  lipo je,lipo i još lipše je vidi ovakve slike di se judi družu i zajedničkim snagama nešto stvaraju.
  svaka čast,sve pohvale.

  • Dragi Mimi, to se zove konstruktivna kritika. Sve pet za akciju i druženje al ovakve stvari se ne rade na ho-ruk već se trebaju dobrano promislit. Doduše nisam uopće upoznat sa konkretnim slučajem ali poznavajući prilike u državi svaki dosadašnji Marin komentar je bio na mjestu.

 5. Ovako,ja se slažem i s tobom i s Marom,ALI kad bi se čekalo za učini projekt,za se poveza sa susistvom,za realizira sve to i donit najboju odluku…misliš li da bi ove staze za kolica i ovih skala bilo?Viruj mi nebi jer će jedan bi protiv skala,jedan protiv rasvjete,drugi protiv rušenja starinskega puta,treći protiv betuna I…I…od svega ništa.Ionako smo poznati po temu da se stavju auta,prikolice,senjali,konopi i svake druge sitnice na mista di se treba počet radi.Mislim da je ovako puno boje,nego da se gre po onakemu putu…a koliko znam na Koludrtu ima puno male dice s kojima je teško doć do mora.

 6. Gore je nešto loše napraviti, nego ne napraviti. Ovo nije strašto, ništa nije utišteno, ali je moglo puno bolje. Mene najviše smeta da se u kamenarskom kraju rješenja nalaze u prostom betoniranju. Ne očekujem da se napravi kameni putić, to bi bio preskup zahvat, ali se površinska obrada mogla napraviti puno bolje. Posipavanjem monogranulatom, izrada bijelim cementom, itd. Prvo treba probati, pa se dogovoriti. Žao mi je što sam pored kuće dobio nešto banalno sa očajno ružnom rasvjetom, a sa malo više truda se moglo puno bolje. Ovo strši u prirodnom ambijentu kao što je bilo grubo betonsko zaglađenje koje je napravio moj dida da može sušiti mreže. Kuća mu je bila dobra, ali je uz more napravio očaj. Pomalo je nestalo od valova, ali se ispiranjem površinskog sloja utopilo u seke. Mi smo danas mogli puno bolje.
  Ne bi žalio ni novca ni truda da me se prije barem obavijestilo.
  Isto je bilo sa javnom rasvljetom pred 8 godina, položen kabel, nezakrpane rupe, odbijeni svi prijedlozi za bolja rasvjetna tijela, postavljene kugle koje svijetle u nebo. I tako je ostalo. Nedostaje suradnje u projektiranju i osmišljavanju.

  • Ali si Maro zaboravi da si i ti slišava seke??!
   A što je je, ka govorimo o uklapanju u okoliš va naglasi da se oni plastični tobogan odlično uklapa i baš ga je prilipo gleda na sekama.
   Još samo va predloži općenskom vijeću da se i njemu (toboganu) omogući rasvjeta, kako je to omogućeno i drugim reprezentativnim objektima u našem mistu.

   Ovo “tobogan” u zagradama je posebno naglašeno da čitatelji nebi pomislil da se njemu odnosi na njega.

   Reply

 7. Mislim da je boje i ovo nego što je bilo prin par godina kad je freza radila punom parom i kad su se prirodne morske stijene isfrezale i na te liše stijene kad je došlo more,počela je rast i sklizava trava.
  Nedaj Bože nagazit na nju…i dobro se natuć.
  A da se ne govori o onim lipim starinskim skalama na kojima se puno priča ispričalo…one su nestale u noći…sad kad pada kiša,ispire onu zemlju i to je živi OČAJ.
  Nekad se s guštom kupalo na mostu…a sad se izbjegava u velikom luku…
  Prirodno je prirodno…da se i napravila boja,kvalitetnija i izglednija staza…nebi sličila na ono što te doli čeka…Kad se spustiš i kad ti pogled skrene u livo zaprepastiš se od silnih buža,zemljanih seka koje viru ko da su temelji za kuću,isfrezanih stjena i istučenih skala.

 8. Meni je ljepša seka, nego beton. Makar i oblikovana. Meni one stare stube nipošto nisu bile lijepe, kose i kliske. Izbjegavam beton gdje god se može. Trudio sam se da stube budu čim manje upadljive, da se ne vide sa mora, da se uklope u okolinu. A trava nije posljedica oblikovanja, nego zagađenja kanalizacijom jer se otpadne vode ispuštaju u more bez obrade. Uz to je i narasla razina mora oko 30 cm u 30 godina, pa se mostić zalijeva više nego kada je izgrađen, pa po njemu raste trava jer nije suh.
  Molim daljnje prijedloge za uređenje, javite se kada sam dolje, razgovori donose više.

 9. Anonymous says

  prva liga

 10. Umisto starih skala što su bile “sklizave i ružne”…na misto njih je doša dil lipega betuna…i dil iskopanih seka i žila od bora…baš se uklopilo u ambijent,nema što…a ona kanalizacija usrid plaže di se liti sunčaju gosti neznajuči da je ispod njih carstvo gov… se isto uklopila u ambijent…i one stare grilije koje su se raspale i svaka je svoje boje…se isto uklapaju u ambijent…i liti plastični tobogan se uklapa…sve se uklopilo tako lipo da se sramotno skala niz betonske nove skale i spusti se na more za vidit taj divni ambijentalni ugođaj…
  Ma daj…

 11. Mimi, molim prijedloge za uređenje

Speak Your Mind

*