Retro futurizam

Legendarni Emilić u novoj epizodi donosi nam bokune prošlosti koji u ovoj formi nikad nisu postali bokuni sadašnjosti. Ima tu sportskih terena, staklenih bašta, visećih vrtova.  Sviđaju mi se ovakvi idejni projekti, mislim ovako crtani po starinski. Ko da je roman, što bi drugi rekli strip. Sve čekan da na punistri od Doma ugledan Dilan Doga, a da se na krovu od hotela Nathan Never pobije s robotima. A i kolo Čikotovega kaštila bi moga štogo prpa gospodin arheolog Marty Misterija. 😀

Neznan kako mi je uspilo ali nisu obe dvi “strip” slike ostale prvi put u postu. Po komentarima vidim da vlada interes pa evo sad dodajem ovu od Marine. Ja neznam o kojoj se godini radi, a zanima me vrlo, a ime autora se vidi na ovoj drugoj. A blagim googlanjem dolazimo do ovoga link. Ako je to on diplomira je 1963. Ako kogo zna više detalja neka čini znat.

Comments

  1. neko je barem ima viziju. danas ni tega

  2. Lumbardian says

    Legendarni explorer Emilić je otresa prašinu sa 50 godina starog artefakta i izni na svitlo dana skicu monumentalnig soc-realističnog zdanja koja meni izgleda skroz naskroz romantično. Ljudi nisu ni sanjali da bi auta mogla poremetit prostorni plan. Ni autobus, ni taxi, ni parkiralište. Ovo je idila, lječilište za dušu, raj za ljubitelje mira i tišine, jedna velika lungomare za zajubjene. Tu je uvike bonaca i nika ne daži ili puše bura. Tovari i mazge bi nosili grozje kroz podhodnik na Malu Glavicu a poviše njih bi se igra tenis, kulturan sport bez navijanja. Sve čisto i bilo. Malo bi deforava hotel ali bi se i to utopilo u eukaliptuse i borove kojima nema premca po visini u ciloj Australiji i Dalmaciji, da ne nabrajan bagreme, lipe, murve, palme, pitospore, česvine, čemprise, divje naranče… (botanički vrt). Takvu su Lumbardu zamišjali nama ostavit Stari lumbarjani. A mi našoj dici?

  3. Tko je to nacrtao? Kada je to bilo? Ima li još toga?

Speak Your Mind

*