Reakcija na program G.A.L.-a

Dugo sam razmišljao da li reagirati na objavljeni program GAL-a, međutim da ne ispadne qui tacet considere iuditur, odlučio sam napisati par riječi o očitim neistinama koji se iznose u spomenutom programu.
Ponajprije, za pozdraviti je svako organiziranje građana, jer to pokazuje želju i volju za nešto pozitivno napraviti, ali ako je podloga za to iznošenje neprovjerenih i paušalnih informacija, a prije svega zlonamjernih, onda budućnost takve akcije nije svijetla.
Osvrnuti ću se na ono što se u tekstu programa tiče mene tj. Lučice Lumbarda doo i Športske udruge:
  1. Lučica Lumbarda doo posluje od 2000. Godine i u ovih 13 godina nikad nije bila u blokadi, ili u gubitku što zorno pokazuje razinu uspješnosti poslovanja. Svatko tko to želi, može provjeriti u uredu Lučice Lumbarda doo BON1 i BON2. Tvrtka već godinama od Zavoda za ispitivanje tržišta dobija plakete i priznanja za uspješan rad i podmirivanje svih svojih obveza, što je danas prilično rijetko u RH, pa i u Lumbardi. Na stranicama www.boniteti.hr može se provjeriti bonitetno stanje Lučice, a koje je trenutno AAA, što je jedini takav rejting jedne tvrtke na otoku Korčuli, pa i šire.
  2. Športska udruge je gospodarila s teretanom u Lumbardi za čije je opremanje trebalo uzeti kredit kod poslovne banke u iznosu od 100.000,00 kuna. Poslije dvije godine rada došlo se do zaključka da je bezpredmetno plaćati kamate banci, pa je općina Lumbarda jednokratnom isplatom vratila banci preostali iznos kredita, uz uvjet da se iz proračuna općine, ŠUL isplaćuje godišnja potpora umanjena za 10.000,00 kuna do pokrića isplaćene svote banci. To je rezultiralo nedostatkom sredstava za takmičenje seniorki, juniorki i kadetkinja u raznim ligama, te je novac od prihoda teretane preusmjeren na pokrivanje troškova takmičenja (utakmice, treninzi, lopte, športska oprema).Početkom ove godine ŠUL je dopisom obavijestila općinu Lumbardu o prestanku postojanja, te također o prestanku gospodarenjem navedene teretane.
Možda bi bilo uputnije da se svi oni koji se javljaju na stranicama lumbardaneta predstave barem imenom, a ne pod krinkom anonimnosti plasiraju raznorazne dezinformacije, koje mogu prouzročiti priličnu štetu. Barem danas za izgovorenu ili napisanu riječ nitko ne odgovara, pa nema nikakvog razloga kriti se pod raznim pseudonimima.
Nadam se da će oni dobronamjerni pročitati ovo, a za sva eventualna pitanja, stojim uvijek na raspolaganju.
Lijep pozdrav
Nedo Lipanović