Projekcija dokumentarnog filma u nediju 8.10. na Levant u 19:00

Projekcija odličnog dokumentarca u Lumbardi… Ulaz besplatan…

Okoliš, ekonomija, društvene vrijednosti… ključna su problematika s kojom se danas susrećemo i teme koje zaista zaslužuju svu našu pažnju. S druge strane, permakultura nudi novu perspektivu i razvojne mogućnosti za svijet koji nas okružuje. Dokumentarni film INHABIT približit će vam racionalna, ekološka i praktična rješenja čijim dijelom svi mi možemo biti.
S posebnim zadovoljstvom ugostit ćemo redatelja filma Cōstu Boutsikarisa koji će nam ispričati više o trogodišnjem proputovanju prilikom kojeg je film snimljen, kao i o trenutnom putovanju na kojem prikuplja materijal za novi dokumentarni film. Nakon projekcije održat će se diskusija o samom filmu kao i o permakulturi općenito.
Dokumentarni film ima hrvatske titlove.
 Nedija 8.10.17. u 19:00 u dvorani na Levantu – ulaz besplatan
 
O REDATELJU
Costa Boutsikaris je odrastao u Dolini rijeke Hudson blizu New Yorka. Studirao je film na Njujorškoj akademiji, a zatim diplomirao vizualne umjetnosti i film na Sveučilištu Rutgers. Na posljednjoj je godini pohađao i tečaj permakulturnog dizajna u New Yorku što je kod njega pokrenulo val zanimanja za ekološko oblikovanje i regenerativnu poljoprivredu.
Godinu dana je putovao sjeveroistokom SAD-a i učio o metodama dizajniranja te živio na permakulturnim farmama što ga je inspiriralo na snimanje njegovog prvog dugometražnog dokumentarnog filma. Sredstva prikupljena preko Kickstartera iskoristio je kako bi prilagodio VW kombi iz 1982 za vožnju na biljno ulje i ugradio mu solarne foto-naponske panele te naposljetku krenuo na trogodišnje putovanje kako bi stvorio INHABIT.
———————————————————————
Costa Boutsikaris // Director/Cinematographer/Editor
Costa grew up in the Hudson River Valley of New York. He studied filmmaking at the New York Film Academy and went on to receive a BA in Visual Arts and Film at Rutgers University. During his Senior year he took a Permaculture Design Course in New York City which began his fascination with ecological design and regenerative agriculture.
After traveling around the Northeast US for a year learning more about this design philosophy and living at permaculture sites he was inspired to make his first feature documentary. After raising funds on KickStarter he converted a 1982 VW Van to run on vegetable oil and solar panels and began a three year journey to make INHABIT.

Speak Your Mind

*