PRIOPĆENJE ZA JAVNOST OPĆINE LUMBARDA I KTD-a Mindel d.o.o.

Poštovani građani Općine Lumbarda i Grada Korčule, zbog važnosti odluke koju smo bili prisiljeni donijeti a u svezi reguliranja međusobnih odnosa između KTD-a Mindel d.o.o. i KTD-a Hober d.o.o., te Općine Lumbarda i Grada Korčule, a navedena odluka se odnosi na uskraćivanje usluge odlaganja komunalnog otpada na odlagalištu „Kokojevica“ za KTD Hober d.o.o. dužni smo upoznati građanstvo sa tijekom događanja u međusobnim odnosima između KTD-a Mindel d.o.o. i KTD-a Hober d.o.o. te Općine Lumbarda i Grada Korčule.
Ne želimo da javnost koja do sada nije bila u potpunosti upoznata sa događanjima bude u zabludi kako je bilo koja odluka donešena na brzinu jer su razgovori na navedenu temu a to je gospodarenje sa odlagalištem „Kokojevica“ , a koje mora biti u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, započeti u osmom mjesecu prošle 2013. godine. Tada važeći ugovor između KTD-a Mindel d.o.o. i KTD-a Hober d.o.o. je raskinut 17.10.2013. zbog neispunjavanja obaveza KTD-a Hober d.o.o. prema KTD-u Mindel d.o.o. Nadali smo se da će se u periodu otkaznog roka od tri mjeseca regulirati novi ugovor sa ekonomski opravdanom cijenom za gospodarenje odlagalištem a što nažalost ni do današnjeg dana nije ostvareno zbog jednostranog odbijanja bilo kakvih uvjeta od strane KTD-a Hober d.o.o.
U prilogu ovog priopćenja donosimo javnosti na uvid i kompletnu kronologiju događanja od 02.08.2013. do 18.02.2014.
Ovim priopćenjem molimo i sve građane Općine Lumbarda i Grada Korčule za razumjevanje zbog važnosti navedene problematike za budućnost svih nas zajedno.

Načelnik Općine Lumbarda: Joža Žmikić
Direktor KTD-a Mindel d.o.o. : Sandra Žugec Gregović

Kronologiju događanja vezanih za problem Kokojevice pročitajte klikom na link
Kronologija Mindel – Hober

Comments

  1. Ovo je velika stvar za Lumbardu. Po pitanju ovoga zajedno su i gal sa partnerima i hdz! Bravo za Lumbardu, svi skupa!

  2. Ja mislim da je kriv zuretov vinograd.. Sramota onakve rijeci i ponasanje na radiju, koda svi imamo misljenje ko on, koda je njegova lumbarda, mislin da je pokaza svoje pravo lice i svoj interes.

  3. Moji dragi kolege iz lumbarde ni ja nisam glasa da se napravi marin park oko najvecega otoka na svitu ali zeleni vladaju u suda .Ma kako i ja vidim more se mora odmorit od pri ribanja .Ja sam bio na tunama i sve je bilo dobro dokle nisu dosle velike mrize i unistile 80% takve ribe,u Pacificu ,a da se ne govori od jadranskom moru sto nije ni kap od pacifica Pogledajte sto se dogodilo uSAMOLIJI di su sada njihvi jastogi i riba mozda INDIJA zna i svejetska nepravda .A mi smo sve prodali za turizam ,i kirne i skerpine ihobotnice i lignje i tako dalje i to ne samo u KORCULI,nego citava dalmacija.

  4. Re Ribr Tradicije su bile imat tovara ,mula,mazgu ali toga vise nema dosli su automobili koje skoro svaki vozi,Moram ti ovo rec. posli 4 godine od marin parka moze se ulovt vise ribe nego prije ali mrize zaboravi ja i ti samo udice ali ne u parku nego di je dozvljeno na mapama a sto znaci po 10 milja od kraja .Ako se malo citav svit usterpi ja mislim da ce bit puno bolje za novu generaciju.Dovn under najmnja riba sto je ulvis mora bit 250 cen.

  5. fali sam 250 milmetri a ne cen.

  6. Nemoj se ti ništa sekirat, gospoda su se pobrinula da održimo tradiciju, spustili su nas na mula mazgu i tovara, a na nama je red da se opet zajedništvom iz 4 podignemo na 2 noge.

Speak Your Mind

*