PRIOPĆENJE ZA JAVNOST (GAL)

lumbardaPovod našeg obraćanja javnosti, isključivo u svrhu informiranja našeg biračkog tijela odnosno svih onih koji su nam dali svoj glas i pružili podršku, je politički pamflet kojeg općinski odbor HDZ-a proteklih dana distribuira Lumbardom.
Ovotjedni uradak – letak u maniri partijskog pamfleta sazdan od laži i tendencioznih izjava, potekao iz radionice predstavnika lokalnog HDZ-a – ne iznenađuje više nikoga. To je jednostavno odraz njihovog moralnog stanja i načina političkog djelovanja… (za čitav tekst kliknite link) GRAĐANSKA AKCIJA LUMBARDA

A da ukonimo i neke sumnje evo par dokumenata vezanih za prijavu KTD Mindel
Prijava KTD MINDEL – nezakonitost u poslovanju 1
Prijava KTD MINDEL – nezakonistost u poslovanju 2
Presuda – uvažena žalba 1
Presuda – uvažena žalba 2
Presuda – uvažena žalba 3

Comments

 1. Eto budući da je moj muž dobio dopis HDZ , /HDZ je priopćenje narodu Lumbarde šavalo poštom bez markice /prošvercovali su se / i to samo na jednog člana familije , nisu niti naslovili na obitelj, što znači da smo mi ostali manje važni ili uopće nismo važni/, pa se smilovao i dao ga meni da pročitam Eto a ja imam građansku dužnost da malo i prokomentiram . HDZ Počnite poštovati mještane i mještanke ravnopravno, ugledajte se malo na zapadni svijet, ne stavljajte nas u srednji vjek jer je već Marija Terezija u ono doba okrenula novo doba . Toliko o naslovljavanju kuverti. Ja znam a mislim i većina nas birači da ste vi ogorčeni jer ste oporba, aali morate biti svjesni demokracije o kojoj ste vi toliko govorili i sa vama je nekako makar ne prava i uputila. Dakle GAL je izabran demokratskim putem i tako mogu na isti način i poć. Građanska akcija djeluje u Lumbardi nepuna 4 mjeseca, a vi ste već našli za shodno da nas obaviještavate kako ne rade po zakonu. Ima tu tematike po zakonu koje bi trebalo ispraviti, a ja se duboko nadam da će Gal to i učiniti putem svoga glavnog tijela a to je njegova Skupština.
  Koliko znam vi nas ništa niste pitali niti ste surađivali sa nama kad ste radili stvari protiv zakona, a koje su bile u nadležnosti općine, a to su neke ću nabrojiti. Sklapanje loših ugovora po pitanju kanalizacije i komunalnog Korčula , dozvoljavanje stranog kapitala koji /pri tom mislim na tajkune ooli ti bizmismene modernog doba koji grade bez dozvole po Ražnjiču, ruše naše stare građevine koje su zakonom zaštičene, grade velike turističke objekte u sami rub javne ceste, i td da ne nabrajam. Di ste bili tada vi Bivši na vlasti. Mene ste napali radi jedne bezazlene komedije u kojoj se nikog imentovalo nije. To zapravo nije niti bila komedija već tragi komedija gdje sam htjela da otvorim neka osjetila ljudska da znaju ljudi što nas svih skupa čeka a da može biti bolje ako ima malo političke volje i humanosti. Ne, kulturni događaji ovakvog tipa bili su ometa politici. Političari su najsretniji kad se balun okreće i isto tako lova koja ide nama svima iz proračuna. Nemam ništa protiv sporta, ali brate što je preveć je preveć je. Ugledajte se političari na našu djecu TIM koji su sa malo pokretačke snage, volje ljubavi , humanosti znanja pokrenuli Lumbardu u bolju budućnost kulture, bez puno pompe , govora i prepucavanja. Ugledajmo se na dicu koja su dobronamjerna i puna ljubavi za ovo misto.
  Gospodo političari ovakova prepucavanja smo mi svi siti i ne vode ničemu osim tko će prije na vlast. Sve stranke u mjestu imaju svoje osnivačke Skupštine, pa ako niste znali ja vas molim, a posebmo GAL kojem sam ja član da sazivate svoje skupštine i da tamo raspravljamo o svim bitnim pitanjima u mjestu, što takvi skupovi vode ka demokraciji i boljoj transparentnosti. Na skupštinana članovi stranaka moraju biti upoznati sa svim što nijihovi delegati u vijeću predlažu te donosu konačne odluke. Vijećnici samo pronose odluke donesene na glavnom biračkom tijelu , a to su njihove Skupštine.
  Dalje me smeta od pojedinih političara kad reču, ” mi tu ništa ne možemo”. Ako političar na vlasti ništa ne može kad se u mjestu rade nezakonite radnje onda taj političar nema što raditi u politici.
  Općinska vlast mora biti volja naroda općine u skladu sa zakonima i institucijama Republike Hrvatske, a ne volja nekolicine te neznanja i oholosti pojedinih na vlasti. Moglo bi se tu još puno štošta primjeiti, mislim i znam da svi mi imamo svoje glave nismo glupi da nas treba prosvitliti vašim prepucavanjima već kako sam rekla počnite stvarno ali stvarno transparentno demokratski djelovati pravim putem putem svojih Skupština i obaviještavajte nas prije svakog vijeća o važnim pitanjima naše općine jer naše je pravo ZNATI, a ne biti zaobiđeni i jeftino obaviještavani putem ovakovih vaših prepucavanja.
  Budite zdravi i pozdravljeni.

 2. DOSADNI STEEEEEEEEEEEEEE, SVI STE DOSADNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII, D O S A D N I !!!!! Boli koga briga za svih vas, svi ste isti!!!!!

Speak Your Mind

*