Priopćenje načelnika Općine


Lumbarda 16.8.2013.

Poštovani sumještani,

Danas kada slavimo našeg nebeskog zaštitnika Svetog Roka i dan Općine, želim vam još jednom zahvaliti na iskazanom povjerenju i danoj mogućnosti da preuzimanjem odgovornosti za vođenje Općine napravimo pozitivne pomake u interesu svih mještana Lumbarde.
Povodom dana Općine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća i dodjeljenje nagrade Općine. Nagradu za životno djelo dobio je prof.dr.sc. Frano Kršinić, koji je 2000. godine bio najmlađi akademik u Hrvatskoj, a sada kao umirovljenik stalno živi u Lumbardi i svojim iskustvom i znanjem spreman je pomoći napretku naše Općine.
Kolektivna godišnja nagrada dodjeljena je DVD-u Lumbarda, koje je svojim radom kroz proteklih 30 godina postalo respektabilno i odgovorno društvo.
Uz brojne uzvanike koji su nazočili sjednici među njima su bili saborski zastupnik Mladen Marelić, zamjenik župana Nikola Obuljen, gradonačelnik Korčule Vinko Kapelina, predsjednica Gradskog vijeća Korčule Ivona Kapor, te Lenko Salećić načelnik općine Smokvica. Sa žaljenjem moram konstatirati da vječnici HDZ-a bivši načelnik i donačelnik općine nisu došli na svečanu sjednicu što je samo kontinuitet nekonstruktivnog ponašanja s kojim smo suočeni i u postupku preuzimanja poslova vođenja Općine.Nadam se da ćemo u interesu svih nas uspjeti prevladati nesporazume i svi zajedno svojim znanjem pomoći razvoju naše Lumbarde.

Vjerujem da će današnja procesija i misno slavlje na Svetoga Roka pridonjeti da uz Božju pomoć, te uz volju i trud nas kojima ste dali povjerenje, a uz strpljenje vas sumještana unaprijedimo kvalitetu života u Lumbardi na zadovoljstvo nas i naših gostiju.

Pozdravljam i sve goste koji ovih ljetnih dana borave u Lumbardi i želim vam

sretan dan Općine

Načelnik Općine
Joža Žmikić

Comments

 1. ma dok kad se vi mislite vadit na hdz? nisu vam došli na svečanu sjednicu? a dok ste s njima meli pute po selu služili su svrsi? bi vam je car, ali to ni bitno spomenut jer je veći čovik od vas svih skupa, fizički i moralno! načelniče moga si proć i bez ove prozivke, ali oprošteno ti je kad svi ionako znamo da to nisu tvoje riči. ja živim u malemu, lipemu, podiljenemu selu, ali ne podiljenemu geografski ili zbog ičega drugega nego zbog privatnih interesa. znan da ovo nećete objavit ali ste bar pročitali

 2. Koliko je HDZ zasra očito je da ćemo doživotno snosit posljedice iako bi ja radije da sam u krivu.

 3. vise su ovi sasrali u ovo malo vrimena nego hdz za silega mandata

 4. Ma i ja čestitam dan
  Općine i molim Svetega Rokota da prosvitli pamet ovima što su na vlasti. Sa me je i sram što sam vam da glas jer ništa niste učinili a ka i svi samo ste obećavali, Govor je bi mizeran i jadan a pohvalili ste se koliko mi se čini s projektima od bivše vlasti a di su vaši što ste nam obećavali i mamili nam glasove. Je kako za sad stoje stvari jedini vaš novi projekt je poskupljenje smeća umisto korčulanima mi smo ćapali kamate a da ko će nego svoj svomu.Polako se obećanja pretvaraju u laži a judi će s vrimenom ko i ja poče razmišlja svojom glavom, nikad nije kasno, pa će se misto morebi ope ujedini.

  • K.T.D. Mindel d.o.o. says

   K.T.D. Mindel d.o.o. ispostavio je račune domaćinstvima po cijenama koje su donešene i odobrene 1.4.2013. godine, a primjenjene na obračunsko razdoblje od 1.4. do 30.6.2013. godine.

   Sandra Žugec Gregović, mag.ing.mech.
   direktor K.T.D. Mindel d.o.o.

 5. molite se svetim rokotom objasni zasto se moli. jeli da misto ide dalje i da se nesto napravi dobro za selo na primjer kanalazicija, putevi ,kokojevica ,ili da samo dajemo lemozinu za cerkvu i njezinu upravu i rimsko carstvo.

 6. Dobro je što se načelnik obrati sa čestitkom, ali mi ni jasno što se je GAL obrati narodu Lumbarde, GAL kojeg je prije izbora napustilo predsjedništvo, GAL koji nije ima ponovnu Skupštinu Stranke i izabra legalno predsjedništvo , GAL koji po Zakonu o političkim strankama nije po Zakonu i u roku prijavio osobe za zastupanje tj. odgovorne članove stranke i promjenio Statut Stranke. TO je GAL za kojega ste glasali. Tko je Predsjednik Stranke koja ne postoji ?

  • gal ex gal says

   …i za dodat je još par pitanja…otkud pojedinim viječnicima bez ikakvih ovlasti pravo harati po općinskim prostorijama, jesu li galova obečanja o pravednosti i poštivanju svih svedena samo na osvetničke pohode smjene sposobih a dovođenja podobnih…a… bilo bi zanimljivo znat gdje slijedi sljedeća smjena…možda u lučici..ili možda dodat da se već zna i kandidat…podoban naravno…a pomoć socijalno ugroženima, na njih se zaboravilo ili možda ne znate kako odredit kriterije… Puno zujite malo neda dajete !!!

   • Pitanje tebi gal ex galu, jer onaj ko postavlja pitanja valjda zna i neke odgovore. Koga je gal ili nova vlast ili ko već točno smijenila? ko je bio sposoban pa je zamijenjen podobnim? da čujemo?

 7. REPLIKU MOLIM ZA SIMONA. BILO BI TI PAMETNIJE DA SE NE DIRAS U TE STVARI VEZANE ZA LEMOZINU,ILI HRVATSKI: MILODAR VJERNIKA

 8. Lumbarjanin says

  Pridružujem se čestitkama Načelnika i Građanske akcije Lumbarda povodom blagdana nebeskog zaštitnika Općine Lumbarda, Svetog Roka.
  Prije nekoliko dana sam prozvan od Nikole u vezi političke situacije u Lumbardi. Povodom blagdana Svetog Roka na Lumbardanetu su objavljene čestitke, odnosno, priopćenja Načelnika i G.A.L.-a te je odmah krenula burna politička rasprava. Ja sam odlučio ne prozivati i ne napadati nijednu stranu i ostati ću dosljedan toj odluci koliko god budem mogao. Ipak, osjećam dužnost napisati nekoliko rečenica bez obzira na to da li će ovaj komentar biti objavljen od strane administratora Lumbardaneta.
  Naši starosjedioci su izabrali Svetog Roka za zaštitnika Lumbarde. Roko je odlučio posvetiti se Bogu i narodu, pomoći siromašnima i oboljelima. Krenuo je na put prema Svetoj Stolici kako bi još više učvrstio svoju vjeru. Na putu prema Rimu pomagao je svakome kome je pomoć bila potrebita i pritom je i sam obolio. Nije stigao do cilja nego se vratio u svoje mjesto. U svoje mjesto gdje ga nitko više nije znao i gdje su ga svi odbacili. Nakon dugo vremena i nakon njegove smrti, mještani su se sjetili Roka i počeli ga slaviti.
  Tog čovjeka su naši izabrali za nebeskog zaštitnika naše Lumbarde i mislim da će nam svima biti potrebita njegova pomoć kako bismo smirili ove političke bujice i izveli Lumbardu na pravi put !
  SVETI ROČE, POMOZI NAM !!!

 9. re ivan velika slova balkanska agresija ja se nisam zadi u milostinju nego u politiku koja se vodi u citavom svitu neka te bog pomoze ponovo procitaj.

 10. Ne mogu mališi nauči čita i pisa, ili bar mislu da mogu. Svaka čast na korađu, ali bolje vam je časno odstupi.

 11. nama triba batmannnnn:-)

 12. potomje ,potomje,moj ivane slobodana dalmacija. di je milostinja mozda cerveni kriz moze pomoc zeni bez kuce.a svi drugi su okrenuli g………

 13. Ma neopisivo mi je drago da se je ozva i KTD Mindel tj. imenovana direktorica ) ovako ili onako), jer na vratima nema ni imena poduzeća ni ko je direktor ni radnega vrimena ni uredovnega vrimena, a kad pokucaš na vrata bubneš nosom jer je dir zaključana s unutrašnje strane. Od čega je je strah ( bi će od naroda koji je je izabra )

 14. vjećnik says

  Bravo HDZ ovci prosvitli je i vama sv. Roko pamet pa ste se konačno ozvali neznam što ste do sad ove gadosti trpili i mučali. Priopćenje 2 bi samo nadopuni sa još jednom činjenicom kad smo kod prozivanja ne dolaska na svečane a o redovnim sjednicama vijeća da i ne govorim da bivši vjećnik BB nije bi ni na jednu svečanu sjednicu za vrime svoje vladavine a viječnik I:K u osam godina mandata dvije redovne i nijedna svečana sjednica. Zato se nemojte obazira jer onu čestitku virujem po ričima ni ni napisa Načelnik neko je to odradi u njegovo ime, i ope dojde dobro ona uzrečica – ZNA SE B.B.

Speak Your Mind

*