Prezimena lumbarajska i Lujotova treća šansa

Lujo nije iz Slovačke, ali je možda iz Pakraca. Jurjevići su najčešće iz Obrovca, a prema nekim izvorima i iz Bosne. Cebali iz Žrnova, a Vegari su iz Vrgorca, a možda čak iz Francuske, dok su Kriletići gotovo fetivi Lumbarjani. Sve to možete saznati, kao i dosta drugih relevantnih informacija oko hrvatskih imena i prezimena na portalu imehrvatsko.net koje je Lujo spomenuo i nesvjesno već najavio temu ovoga posta. Na dotičnom portalu, ako se registrirate možete i sami unositi i dopunjavati informacije, osim o brojnosti po mjestima što je podatak iz statistike 2001. Pogledajte portal, prebrojite zrnca sebi i drugima, pa se vratite na lumbardanet sa zanimljivim komentarima i temama za raspravu. U međuvremenu, naš kolega meštar iz Draga, odnosno Lumbarde ili čak možda iz Pakraca, dobija još jedan zadatak pogađanja. Obzirom na svojevremenu angažiranost u limenoj glazbi, birali smo ovaj put melodiju da  bude  ipak zeru lakša, a ista se moguće i dan danas izvodi u lumbarajskom folkloru, tako da ovaj put za neznanje nema opravdanje 😉

Comments

 1. Lumbardian says

  – Albanci su desetljećima bili kulturno i ekonomski izolirani od ostatka svijeta pod režimon diktatora Hođe. Naglim otvaranjem, oni se ne mogu nositi kontinuitetom kojeg je Evropa izgrađivala pedesetak godina. I mi imamo razvojne rupe i kasnimo za, kako bi ? rekao, “civiliziranim” svijetom, Njemačkom na primjer. Oni osim što su se počeli navikavat na potrošačko društvo, trebaju steći ekološku svijest i navike zbrinjavanja otpada za što im treba pomoć. Ovim ih ne branim odgovornosti za štetu koju su namjerno ili nenamjerno učinili. Nismo li i imali do “nekidan” Kokojevicu i divlja odlagališta posvuda po okolini.
  – Ili možda u civiliziranost spada 70 000 nepismenih u Hrvatskoj, horde huligana na stadionima, penzići glavom u kanti smeća, mafijaški razvijeni mito i korupcija…
  – Nemam pojma zašto bi se Albanac jidi da ga zovu Šiptarom ali znam da im je to uvredljivo. Uostalom ima ih na Korčuli pa ih pitaj. Meni na primjer nije drago da me Nijemac zove šajze balkancem, iako bi se moglo reći da to i jesmo na neki način.

 2. ko?ko?je?vi?ca! says

  do nekidan a? a još uvik? osta je kantun to remind us of

 3. dragunasta 4 says

  Po čemu mislite da se mi razlikujemo po ponašanju od Albanaca? Oni bacaju nerazvrstani otpad u more a mi bacamo nerazvrstani otpad u svoje dvorište “Kokojevica”.Oni truju sebe i nas a mi trujemo sami sebe.
  Zatekla nas je plastika. Nažalost u ciloj Hrvatskoj razvrstavanje otpada tek je u začecima.

 4. Malo kasnin, nisan pali kompjuter ovih dana nego za poslovne svrhe (čitaj rabota). Što se tiče đezije pripoznajen melodiju (niki bali što se sviraju na mandolini) ali ne znan ime, i mislin da lumbarajski folklor to nije izvodi, baren ne u moje vrime.
  Da se vratin na genetiku, stari Lujo je iz sela pokraj Badljevine (Daruvar), a mater mu je Slovakinja.
  3. seoski, pošto si se pokaza kao izvrstan mag statistike i brojeva, i redovito to pratiš, možeš li mi dati hint kad izađu statistički za 2010. Još jednom ti zahvaljujem na statistici i obradi koju si mi posla, no pošto je u pitanju 2009, nekako mi nije bilo fora da u 2011 objavin statistiku za 2009. Skuži san sistem kako čupaš podatke, samo treba non stop visit i pratit.

Speak Your Mind

*