Prezentacija strategije razvoja Lumbarde

Print

Comments

 1. ajra!

 2. tko stoji iza ove prezentacije molim

  • zlo&naopako says

   Pa valjda Općina, to su stvarno mogli napisat na plakatu, ali nema veze. Ja sam sinoć bila tamo i nisam nešto impresionirana. Ako radi ničega drago mi je radi N.Š. turbulencija i projekata u bilježnici u 3volta. Obožavam oni osjećaj kad neko govori gluposti a meni bude neugodno radi njega! Nisam baš shvatila ni što je N.L hti s onim aerodromom u Smokvici, Kakve to veze ima s petogodišnjim planom razvoja Lumbarde. Nadam se da su svi zagovornici solada E.u-a čuli onaj detalj da ko nije organiziran kako treba da posli mora iston toj evropi vratit solde!!!!! A mi smo inače poznati ko jako organizirani. Čudi me i da “pravi” načelnik nije reka ni riči. Vjerovatno jer nije bilo hdzeovaca pa ga nije ima ko aktivirat! Samo me zanima koga će se to zaposlit da piše projekte za e.u., jer to se iz svega dalo zaključit.

 3. kokojevica says

  Kako neimenovani izvor iz Gal-a izjavljuje iza prezentacije stoji muž direktorice Mindela-a i to za 18 tisuća kuna plus putni troškovi plus smještaj. Lipo bogami oli nema kuću na Koludrt. A kako isti izvor navodi angažirali su i odvjetničku tvrtku iz splita da in čini odluke za vijeće za 8 tisuća kuna plus troškovi. Iza će to na 150 tisuća godišnje s PDV-om i troškovima a moglo se za te solde zaposli i domaćeg čovika pravnika. Ali dobro je ima se može se. A imenovali su i novu komisiju za imovinu a u njoj dužnik J.M.Ć. koji nije ni pogrebne troškove za oca i mater plati a ne plaća ni smeće kao ni B.B.Z. Valjda ga je on to i uputi. Ali da nebude sve po njima ni oni drugi HDZ-ovci nisu ništa boji. Raspustilo in odbor pa sa čekaju hoće li redaruša bit nova presjednica. Navodno se za to jako zagrijala a ima i podršku muža i sina ali se navodno javi još niko kao kandidat, pa sad ona ko nema šansi jer nije jedini kandidat ko Josip Broz. Katastrofa. Najboje nan se iseli. A uskoro će i proračun pa se vrbuje na sve strane. Za sad najboje prohodi B. koji sidi g.z.c.n na dvi katride i trguje. Obično takvi na kraju izvise. Za sad ide na sastanke sa Gal-om a ima i neki sporazum sa jednim vijećnikom Gala-a. Ko tu koga j..e. Prvo su ga prijavili inspekciji a sad bi mu legalizirali rabotu na Ražnjiću, ali nemože se jer je došlo rješenje za rušit, a triba in njegov glas i glas vijećnika Gal-ovca šofera. A kokojevica sad miriše i cvita nema više otrova i ne prijete Lumbardi koja živi od turizma eksplozije od dubinskih plinova. Zapritilo se Korčuli da in se neće uzima smeće i da će se razvrć neki ugovor a oni se tin pamfleton rugaju po plokati. Žalosno ako se dalo ultimatum tribalo je po do kraja a ne se posut pepelon. Valjda se čeka sezona pa će se onda zagužvat. A jeli da je pomalo počelo falit politike. Utrni nan je lumbardanet.

 4. Nisam mogla prisustvovati ovoj prezentaciji, kao i mnogi drugi pa znam ovoliko koliko se ovdje iznjelo.
  Nadam se da je ovu prezentaciju pratio i netko iz tajništva stranke ili tajnica općine sa zapisnikom , te se isto nadam da ćemo i mi biti obaviješteni putem medija.
  Strateški plan za korištenje sredstava iz EU i HR trebao je već biti pripremljen od strane nadležnih u općini , a mi naravno moramo o tome biti obaviješteni i svakako o tome raspravljati na skupštinama stranaka. Dakle sve skupštine svih stranaka u općini moraju o tome i te kako dobro raspravljati. Pa predsjednici svih registriranih stranaka u Općini Lumbarda izvolite o ovome obavještavati svoje članove, birače i ostale mještane. Naravno da sve ovo mora pratiti i stroga kontrola, a naravno da EU nije naivna humanitarna organizacija već uhodani bankovni sistem koji uzima ne vraćeno. Dakle moramo opravdati sredstva . Financijski plan mora biti razrađen u detalje od stručnjaka koji zna što čini, a da uz to ne povrijedi naš tradicionalni upečatljivi mentalitet življenja te bavljenja turističkom djelatnosti, Svaku grešku u koracima ispaštat će naši naraštaji i neće se kasnije moći ispraviti, zato sve političke opcije neka se uključe u ovu organizaciju, da se ne dogodi ovom našem mistu pitomom i prilipom još jedna kokojevica, koja neće samo obojati čisti zrak već i samu dušu našeg malog mista. Budimo složni u svemu što ovo misto ćini takvo kakvo je . Ne dajmo da njime vlada pohlepa i pokvareni strani kapital.

 5. strani kapital NE, ali soldi iz EU fondova može.
  platite ali ne dolazite

 6. Kokojevica dobro si ovi put napisala ako vise ne goris i smrdis pocela si istinu progovarat.Bravo jos jedan put.

 7. Ajmo , malo optimizma,
  danu, barem mrvicu.
  Nakon koliko godina , konačno da se ljudi okupe oko plana razvoja.
  I naše su misli važne.
  one šalju pozitivnu ili negativnu energiju, u prostor oko nas
  a, valjda je svima jasno da postoje stvari i koje ne vidimo ?
  Ne vidimo očima ali postoje .
  Ide Božić, veselimo se, nije sve crno.

 8. Istina, rodilo se Božje čudo, dobro za sve, razmišljajmo i radimo na sebi da budemo bolji, ako je moguće.
  Koristim priliku da iznesem svoje mišljenje u ove dane kad naša mladost priprema Badnjak po zaselcima.
  Najme svaku godinu gredu samovoljno i beru bez kontrole di ko stigne borove , uglavnom zdrave mlade borove, umisto da ih stariji savjetuju te nosu suho, usputno čišteči šumu i tako doprionesu malo boljem okolišu. Znam da svak hoće da baš njegov Badnjak što duže gori i bude što bolji, ali ako svaku godinu tako budemo uništavali šumu, a pritom ne čistili i ne pazili na nju nećemo više niti imati tu šumu.
  Prošlu godinu sam primjetila, a to može svak i vidi iznad prese na samom vrhu ubrali su mlade borove jedan do drugoga i osakatili jedan predivni dio šume, da je to za plakat. Ne osuđujem mladost jer njima stariji nisu usadili taj osjećaj za prirodu i sklad koji još imamo, a sve mi se čini za kratko.
  Vi stariji kojima dica gredu brat badnjak budite sa njima i čistimo usput šumu. U moje djetinjstvo šuma se pazila i čistila, a sad to više nije ona šuma več ja zovem Drakulova jer baš tako izgleda i nažalost nikome nije ni briga. Ja znam da to ni u vašoj prikući pa baš vas briga jeli to lipo vidi ili ni, ali draga djeco mislili vi što mislili bez šuma, čistog zraka, mora voda nema nam života i svaka mala kap učinjena za dobro prirode učinili ste za sebe i svoju dicu. Imajte ne pameti da je naš dragi Spasitelj i te kako volio prirodu, nas ljude i molio je za sve one koji su brali zdravo drvo da bi razapinjali pravednike u ono doba, da im Bog razbistri pamet i vrati ih na pravi put, put jednostavnosti, prirode i istine. Ako ovi moj apel dojde do samo jednog para uši u ovo vrime uspila sam.

  • Od starijih mogu čut da je bor guba, i da ga va uništi.
   Valjda će bit lipše kad ražnjić bude izgleda ko kornati..

   • Mislim da su sve upute da se Ražnjić ogoli, slovenac je počeo pa će vjerojatno ukoliko se nešto ne poduzme biti nastavljeno. Vlast i je tu di je da o ovome vode računa. Slovenac sigurno neće tamo donit ovce,već ko zna što. Ražnjić treba zaštititi pod park šumu, što je odavno trebalo učiniti, očito je nekome u interesu da bude tamo nered iz drugih razloga. Čuvajmo naše šume onakve kakve jesu, Ako je tamo stoljetni bor neka bude, ali neka bude uredno, neznam zašto bori nekome smetaju, Ogradice maslina po Brendani i Lengi su druga priča, ali tamo di je već bor treba da i ostane. Šuma i taj dio koji je pod Republiku Hrvatsku ili još uvijek nerješenih imovinsko pravnih odnosa, dužna je općina voditi strogo o tome računa, ali slabo vodi jer je to vidljivo iz priloženog. Kad se stablo siječe na to mjesto dolazi drugo i td.

 9. Citav svit ima sumare i oni odredu di se moze lomit a ne stariji. od tome ne znaju nista jer su i oni na isti nacin lomili i gorili SRETAN BOZIC I NOVA GODINA SRETAN PUT I MIRNO MORE.

 10. E ovo je već nešto!

 11. oni koji je reka da je bor guba neka se pogleda na zercalo pa ce vidit sto je guba .mozda da bor smeta nekima na pogled na more i okolis.

 12. Hvala Kokojevica na obavijestima tko iza toga stoji. Zgodna je ta lumbarajska kržaljka, svi protiv svih, urote, zavjere, osvećivanja, podmetanja. Moram se naučiti tko zapravo vlada u Lumbardi.

 13. Ima puno boljih biljaka od bora, ali prvo treba nešto drugo posaditi, pa onda uništavati šumu. Puno puta sam osjetio kako Lumbarđani mrze borove, kako mi savjetuju da ih sve posječem oko kuće. No, nisam vidio u Lumbard niti jedan novoposađeni perivoj, niti jednu šumu ili park u kojima nema borova. Čak je onaj Borik ostao bez borova, a nova stabla su možda negdje u sadnicama.

 14. BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ, SVIM LJUDIMA MIR I VESELJE!

 15. pogledajte svetog iliju lipota griza na grizi. Mala sala. Jedna zena dala uklesat na spomenik ove rjeci. Dragi moj pocivaj u miru dok ja ne dodem.

 16. Pratim comentare sto se tice borove sume pa cu sada napisat nesto st moze uvridit neke Broj jedan *** BRISANO – govor mržnje ***

 17. Sramota je sto sve pišete u ovo pred blagdansko razdoblje a naročito grga. Vrjeđati nije ljudski a što se tiče borova pa valjda vam je iz ne tako davnih fotografija razvidno da je ražnjić bio pod poljoprivrednim kulturama imalo makijom za hranu stoke.Kad je došla struja i plin borovi su naresli .

 18. sjeverna koreja KIM JONG _UN zapovida.

Speak Your Mind

*