“Predstavljena turistička ponuda otoka Korčule i Lastova u Belgiji

U predstavništvu Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu 16. travnja 2013.godine održana je prezentacija otoka Korčule i Lastova za belgijske turističke agente i novinare. Prezentaciju su vodili direktori Turističkih zajednica Općine Lastovo Iva Frlan, Grada Korčule Hana Turudić, Općine Lumbarda Ksenija Peručić, Općine Smokvica Martina Marelić, Općine Blato Maja Šeparović i Općine Vela Luka Dorjan Dragojević.

Otok Korčula predstavljen je kao otok Marka Pola, kulture i viteštva, pjesme i vina, a otok Lastovo kao otok glazbe i agroturizma a predstavnici turističkih zajednica su prisutnima prezentirali prirodne ljepote i povijesno-kulturnu baštinu Lastova i Korčule te turističku ponudu i program događanja izvan i tijekom glavne sezone. Nakon prezentacije uslijedilo je predstavljanje gastro i eno ponude.
Promidžba na ovom tržištu upravo pred ulazak Hrvatske u EU pokazala se pozitivnom, posjećenost prezentacije bila je izvrsna te je iskazan veliki interes i želja za posjet otocima Korčuli i Lastovo ponajviše zbog prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti, mogućnosti aktivnog odmora te bogate gastro i eno ponude. Cilj turističkih zajednica je povećati broj dolazaka gostiju iz Belgije zbog činjenice da su dobri „potrošači“ i spadaju među goste koji su spremni izdvojiti veća sredstva za svoj odmor.

Tijekom svog boravka u Belgiji predstavnici Turističkih zajednica sastali su se i sa veleposlanikom Hrvatske našim otočaninom iz Lumbarde Dr. Mario Nobilom gdje su raspravljali o mogućnostima poboljšanja promocije otoka Korčule i Lastova na belgijskom tržištu, te su posjetili Ured Dubrovačko-neretvanske županije pri čemu je istaknuto kako upravo u EU fondovima leži velika mogućnost financiranja projekata neophodnih za turistički i gospodarski razvoj na otocima.”

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE LUMBARDA
Ksenija Peručić
Direktorica turističkog ureda

Speak Your Mind

*