Pozdrav proljeću iz Lumbarde

Tiho…  nešto glasnije…  pa onda nešto jače – čuje se zvuk iz daljine – kao da korača snažno, odlučno! Nestrpljivi smo – osluškujemo! Dolazi nam proljeće!

I mirisom i bojama i svojim zvukovima budi nas iz zimske uspavanosti. Tko ga ne čuje? Možda ga netko ne vidi? Ili ga ne osjeti?

Teško je to povjerovati, jer svake godine proljeće nas  „udari“ vrlo snažno svojim dolaskom! Odmah zapazimo njegove prve vjesnike: ciklame, ljubičice, zumbule, frezice, narcize, rascvjetane bajame …

Oni su onaj najsitniji kotačić u prirodi kojima buđenje započinje. I ove školske godine učenici Osnovne škole Petra Kanavelića i Područnih škola Lumbarda i Račišće susrest će se na tradicionalnom izletu Pozdrav proljeću.

Nadamo se vrlo ugodnom vremenu koje će proteći u zabavi, igri i druženju. Učenici Područne škole Lumbarda će tradicionalno na izlet na Gornje Blato u šparoge.

Šparoge smo istraživali i o njima učili i prošlih godina.

Sada ćemo svoja saznanja još više proširiti. Obnovit ćemo recepte za pripremu specijaliteta od šparoga i pokušati osmisliti još koji zanimljiviji.
Kistom i bojama ovjekovječit ćemo još jedan dolazak proljeća i naš poludnevni odlazak prirodi u zagrljaj.

Jasenka Lipanović

Speak Your Mind

*