POTEZANJE KONOPA 2 – BY LUMPAR

U utorak 03.09. održano je drugo potezanje konopa u organizaciji udruge mladih LUMPAR i TZ Lumbarda. Sudjelovalo je 8 muških ekipa i dvije ženske. Od muških ekipa prijavljeni su bili Poljaci 1, Poljaci 2, Asterix i Obelix(Francuzi), Konoba Belin, Javič, Makedonija love pršut te prošlogodišnji pobjednici 8. Kat i ovogodišnji pobjednici Bla tabela. Izvlačenjem su odabrani sljedeći parovi:
Asterix i Obelix – Poljaci 2
Bila tabela – Konoba Belin Žrnovo
8. kat – Poljaci 1
Javič – Makedonija
U prvoj borbi pobjedu od 2:0 odnjeli su Aterixi , međutim rezultat je mogao biti i drugačiji jer su Poljaci pružili dobar otpor. Bila Tabela je nakon 4 godine izgubila partiju, od ekipe koja nije 8. Kat. Bila tabela je u tijesnoj borbi povela sa 1:0, a Konoba Belin je izjednačila, i u 3. Partiji se je vuklo na izmjene i žrnovci su prvi popustili i tako je Bila Tabela prošla u polufinale. 8. Kat je u trećoj borbi krenuo sa zadrškom međutim poljaci 1 nisu imali izgleda te su bili glatko poraženi. Ekipa Javič kapetana Nikše Poše sa iskustvom je porazila teže i veće Makedonce koji očito nisu znali kako se vuče konop i sa rezultatom 2:0 prošli dalje. U polufinalu se izvučeni sljedeći parovi
Bila tabela – Asterix i Obelix
Javič – 8. Kat
Javič je pao sa 2:0 u partijama bez pravog otpora, kao i francuzi od Bile tabele koji su pali u manje od 15 sekundi.
I tako smo imali još jedno finale treće po redu u kojem su se susreli 8. Kat i Bila tabela. U prvoj rundi Bila tabela je pokušala vući na svoj način međutim 8. Kat ih je bez puno muke povukao. U drugoj partiji Bila Tabela već je pružila malo veći otpor i iako poraženi bili su sretni, a 8. Kat je ponio treću pobjedu protiv Bile Tabele u finalu i osvojio pršut.
Nakon muških red je došao i na ženske, a sukobiloe su se mlađe francuzice i starije poljakinje. Poljakinje su pobjedile sa 2:0 međutim obe partije su bile neizvjesne do samog kraja. Pobjednicama je kao nagrada dodjeljena gajba pive koju su podjelile zajedno sa suparnicama francuzicama.
Nakon svih završenih borbi 8. Kat je podjelio pršut sa svima prisutnima a čašćenje je potrajalo do dugo u noć.
Udruga mladih se zahvaljuje svim ekipama koje su se prijavile i nadamo se da će te nam opet doć i sljedeće godine. Također se zahvaljujemo Romanu Šestanoviću koji je preuzeo ulogu fotografa i čije slike možete vidjeti u albumu.

Comments

  1. šef 8. kata says

    8. kat čestita na dobroj organizaciji i ove uspješno završene večeri lumbarajskih užanci.sudjelovali smo u jednoj lipoj večeri koja je privukla lipi broj judi s obzirom na stajun koji je.zadovoljni smo sa cjelokupni razvojem događaja od oranizacije do potpore samog događaja.zadovoljni smo pruženim otporom protivničkih ekipa koji je bi boji samin večim brojem ekipa koje su sudjelovale u potezanju konopa.drago nam je da smo uveličali ovo događanje koje nastavlja tradiciju lumbarajskih užanci.nadamo se da cemo,ako bog da zdravlje,i do godina moć prisustovati ovakvom događanju i ,naravno opet osvoji pršut i počasti prisutne navijače nakon natjecanja.i lipon druženju koje je potrajala do ranih jutarnjih sati.

  2. Šefe Buksi, početak rečenice počinje velikim slovom.
    Moraš dat primjer mladima, ionako nam je obrazovanje u krizi.

  3. Ana Ančice, da se je ova informacija prin znala možda bi se mržnja manje sijala.

  4. Lumbarjanin says

    MRZITI je grijeh, zato se počnimo voljeti 😀

Speak Your Mind

*