Politika Lumbardanet-a

plakat lumbardaDragi posjetitelji,

nakon burnih političkih borbi koje su se vodile na naslovnicama ovoga portala, uvedena je kao što znate registracija na komentare i sve se prividno smirilo, kao da politika više nije važna tema.
Ipak i na žalost samo prividno i to je jedan od poticaja da napišem ovaj post i iznesem sada politiku nas dvojice, ponekad i trojice koji se brinu o funkcioniranju lumbardanet-a i koji kao i svi vi, imaju želju pridonijeti stvaranju što kvalitetnijeg sadržaja te omogućiti pri tome što veću slobodu govora.

Ta sloboda govora je na žalost donijela previše politike i strančarenja na lumbardanet, sa puno kolateralnih žrtava, dužnih i nedužnih. Ubila je uostalom i dobar sadržaj, našu inspiraciju i poticaj za većim angažmanom u kreiranju posebnih zanimljivosti.
No ovo nije objava da napuštamo brod, već samo da mijenjamo smjer.

Zbog našeg i općeg dobra i zdravlja, odlučili smo ne objavljivati političke proglase, prozivke, stavove, demantije i slično te tako slučajno biti medij za PR vlasti ili opozicije.
Kao što znate uz lumbardanet postoji i službena stranica općine: www.lumbarda.hr koja je između ostalog namijenjena informiranju i komunikaciji sa  građanima Lumbarde i drugima zainteresiranima. Stoga vjerujemo da je najprimjerenije da Općina sa javnošću komunicira preko svoje službene stranice.
Naravno obzirom da je naša stranica popularnija i puno posjećenija nemamo ništa protiv toga da mi skrenemo pozornost kako je stavljena neka obavijest na stranicama Općine i da damo “poveznicu” na istu, kada do toga dođe.
Ne vjerujemo da će se na službenim stranicama općine otvoriti forum ili mogućnost  komentiranja (osim ako nas netko baš ne iznenadi), no za svako javno iskazivanje nezadovoljstva postoji mogućnost da se organizira npr. grupa ili inicijativa na facebooku ili nekoj sličnoj društvenoj mreži. Uostalom preko tih platformi su padale i puno veće Vlade od općinskih.

Ukratko naša je želja da ostanemo platforma svih nas, koja se neće povezivati sa političkim opcijama i gdje mi administratori ne želimo biti optuženi da dajemo više prostora lijevima ili desnima.
Na koncu najmanja nam je želja da netko zamrzi lumbardanet, jer je netko iskoristio ovu platformu da nekoga anonimno okleveta, a to se na žalost dešavalo.
Kako u zadnje vrijeme sve više čujemo komentare kako je lumbardanet bio bolji prije nekoliko godina nastojati ćemo stvari vratiti na taj put.
U nadi da će se politička borba od sada odvijati negdje drugdje i da ćemo imati mirne blagdane, obećajemo da ćemo uskoro ukloniti i registraciju sa komentara.

Stjepan (3swm)

 

Speak Your Mind

*