“Plimni val” u 3Volta

plimni-valUdruga Bašćina drugu godinu za redom obilježava Dan planeta Zemlje aktivnostima ekološke tematike. Ove godine javnosti će predstaviti izložbu „Plimni val u Veloj Luci 1978.“.

Riječ je o izboru fotografija i pisane građe iz postava kojim se u Veloj Luci prošloga ljeta obilježila 30-ta obljetnica ove elementarne nepogode. Autorica izložbe je Rada Dragojević Ćosović, voditeljica Galerije moderne i suvremene umjetnosti Centra za kulturu Vela Luka, a postavljanje ove izložbe u Lumbardi rezultat je kontinuirane i kvalitetne suradnje velolučke Galerije i galerije 3VOLTA.

Plimni val pogodio je Velu Luku prvog dana ljeta 1978. i mjestu nanio veliku materijalnu štetu. Zahvaljujući dobroj organizaciji tadašnje mjesne vlasti, građana i pomoći koja je stizala sa svih strana, mjesto se brzo oporavilo od njegovih posljedica. Nakon plimnoga vala, Vela Luka je dobila u trajno vlasništvo vrijednu Međunarodnu poklon zbirku crteža, grafike i male skulpture kojom dominiraju dvije brončane skulpture jednog od najvećih umjetnika XX. stoljeća, engleskog kipara, Henryja Moorea.

Izložba će se otvoriti u nedjelju, 26. travnja 2009., u 19:00 sati, u galeriji 3VOLTA..

Comments

  1. sve pohvale organizatoru . Veselim se dolasku 🙂

Speak Your Mind

*