Piši po mome zidu: sviđa mi se, preporuči prijateljima..

U trenutku pisanja ovoga posta broj Facebook korisnika u svijetu bliži se 700 miljuna, a vrijednost kompanije procjenjuje na otprilike 100 milijardi USD što facebook čisto za ilustraciju čini skupljim čak od jedne kompanije kao što je recimo Boeing, a samo mu je sedam godina. U Hrvatskoj je registrirano 1 410 660 “Fejsera”, što čini 31,44% ukupne populacije, odnosno 62,85% on-line populacije. Obzirom da svi koji prate lumbardanet.com čine tu on-line populaciju računamo da barem 62% od svih vas koji ovo čitate imate facebook račun. Toliko o “impresivnim” brojkama.
Dugo smo se opirali, namjerno ili nenamjerno i eto jučer smo konačno uveli i fejsbuk botun “sviđa mi se” kako bi mogli svojim prijateljima eventualno skrenuti pažnju na nešto što podržavate ili što vam je bilo drago pročitati. Lumbardanet ima svoju fejsbuk stranicu već neko vrijeme i u ovome trenutku 53 su osobe rekle da im se sviđamo. Svi oni koji su nas već našli na fejsu znaju da redovito stavljamo vezu (iliti link po hrvatski) na sve naše objave, a fejs je otvoren i za sve doprinose u vidu fotografija i naravno komentara. Fotografija u prilogu koja se ipak odnosi na onaj realni životni fejs uz raspravu o aktualnostima uz hladnu biru, skinuta je tako sa “virtulanog” fejsa. Naravno portal lumbardanet ostaje i dalje centralno mjesto informiranja gdje nudimo i dalje zvjezdice za ocjenjivanje, što redovito afirmativni fejs ne omogućuje, tako da možete eto ocjenom i rušiti ako vam se nešto ne sviđa. Fejsbuk je stavljen i za Grk-lumbarda i one koji ga podržavaju, tako da podržite vinarstvo u Lumbardi i našu autohtonu sortu.
I da na koncu kad već kasnimo sa fejs opcijama, ipak donosimo nešto vjerojatno među prvima u Hrvatskoj. Google +1 botun. Možda on uspije ovaj put, možda i on pobijedi. Nadamo se tako da će biti i lajkova i pluseva, možda i pokoji minus. Veseli nas u svakom slučaju interakcija i biti će vjerojatno zanimljivo u ovoj brzoj tehnološkoj evoluciji pročitati ovaj post za recimo godinu dana. Lumbardanet će nadamo se postojati, a hoće li svijetom drmati fejs, google ili netko treći nije nas briga, važno je da smo mi na internetu 😉

Speak Your Mind

*