Osobna izjava

Poštovani čitatelji lumbarda net-a
Evo prošla je i ova predizborna saga, prošli su izbori. Obzirom na radno mjesto koje radim i obzirom na prozivanje GAL-a na čelu s gosp. Baretom Batistićem (on je nažalost jedini koji se je predstavio imenom i prezimenom) , te iznošenje neistina i LAŽI o KTD Mindelu i meni osobno kao direktorici, a da se sve ovo nebi protumačilo kao kampanja za HDZ (iako sam član), tek sada iznosim slijedeće.

Dana 25.06.2012. sam imenovana od strane općinskog vijeća za direktoricu KTD Mindel, a prema izjavi o osnivanju društva, Članak 10. Stavak 1. , znači ne van zakona. Novoizabrana vlast će isto morati imenovati novog direktora na prvom slijedećem vijeću (obzirom da sam 20.05.2013. podnjela ostavku), ili će morati prvo promijeniti izjavu o osnivanju, a onda donjeti Odluku o raspisivanju natječaja.
Na moje mjesto je primljena gđa Šestanović Neli (dakle ne HDZ-ovka) koja obavlja poslove računovodstva poduzeća i udruga u vlasništvu općine i to na pola radnog vremena. Obzirom da je to nedostatno vrijeme za sav posao, dio poslova sam obavljala i ja strogo pazeći da to ne bude računovodstvo KTD Mindel-a a sve da ne bi bila u sukobu interesa što mi se nažalost pripisivalo.
Za sve ovo skupa moja primanja su bila 6.129,72 Kn, i svaku primljenu lipu sam pošteno zaradila, radeći i više od radnog vremena, učeći posao usput, educirajući radnicu i pomažući u poslu.
Toliko o GAL-ovim izjavama o sukobu interesa i zgrtanju velikih novaca , o nezakonitom zapošljavanju. Odgojena sam pošteno, tako sam i ja svoju djecu odgojila, tako živim i radim, tako da mi očito ovakva politička prepucavanja i laži, a sve u cilju politike i dobivanja političkih poena ne leže i ne želim se time baviti.
Za one koji imaju primjedbe na moje radno vrijeme, ako su upoznati sa poslom koji direktor obavlja, vjerovatno znaju da nije cijelo radno vrijeme u kancelariji, već i na terenu, a i pitam se da li su pratili moje sate i sate provedene na Kokojevici, u obilasku radnika na terenu, na kanalizaciji itd. , ili ih samo zanima moji odlasci u Korčulu.
I još nešto moram napomenuti, sve svoje obveze i obveze moje porodice i mojeg obrta uredno podmirujem, nikome i ništa nisam dužna, pa se nadam da će tako isto postupati i članovi GAL-a, te novi dužnosnici, ili pak donijeti odluku da ni mi ostali ne moramo plaćati smeće i komunalnu naknadu. Isto tako da će biti moralni, odgovorni i pošteni, da će sve članove svoje porodice prijaviti u Lumbardu i adekvatno tome podmirivati svoje obveze.
Obzirom da se osjećam prozvanom moram napomenuti i nešto o svom vremenu utrošenom za opće dobro: 35 godina član KUD-a, u folkloru, 15 godina član limene glazbe, 35 godina u sportu. Preko 20 godina besplatnog vođenja knjigovodstva (doma) KUD-a Ivo Lozica, Športske udruge, Zbora Sv,Roko, itd. Član sam Nadzornog odbora županijske obrtničke komore, žlan izvršnog odbora obrtnika Lumbarde itd, itd. Sve ovo su poslovi za opće dobro, pošteno , korektno i volonterski bez naknade obavljani, o čemu mogu posvjedočiti bivši i sadašnji predsjednici ( ne samo članovi HDZ-a, ima ih koji su i u GAL-u).
Unaprijed zahvaljujem svima koji su utrošili malo svog slobodnog vremena za čitanje ovog članka.
Nadam se da će se novoizabrana vlast čim prije prihvatiti posla, raditi za opće dobro a ne za sebe uz što manje novaca, raditi pošteno i transparentno kako su i obećali svojim biračima. Želim im svu sreću ovoga svijeta jer će im zaista trebati.

Katica Šestanović

Comments

  1. Bartul Batistic says

    Osvrt na isjavu gospode Katice Sestanovic.
    Postovani !
    I dalje ostajem pri svemu onome sto sam napisao i sto govorim. Svoje pravo cu ako treba branit i pred sudom. U osvrtu gospode Sestanovic inace moje nekadasnje kolegice u folkloru, glazbi i sportu drzim da je nekorektan polu istinit i pun insinuacija. Vrijeme ce pokazat tko je u pravu. Necu u daljne polemike ali ovo je doista nekorektno, jer pisat nesto a sam znas da to nije istina mislim da je strasno. O radu komunalng poduzeca Mindel, nadzornog odbora kounalnog poduzeca Mindel znam kao opcinski vijecnik jako mnogo sto znaju i svi bivsi opcinski vijecnici kao nacelnik, donacelnik i svi opcinski duznosnici, da je kroz sam nacin rada bilo jako puno nezakoniti radnji samovolje i bahatosti za sto sve imam neoborive dokaze u pisanom obliku. Ako bude trebalo i kad bude trebalo iste cu dat na uvid. Nije mi bila zelja da ovo sve ide na ovaj nacin ali ja se zbog sebe i svoji familije moram branit. Znam da se diram u nesto opasno ali nisam mogao a da ne odgovorim buduci sam bio prozvan. Nemam jaceg oruzja od istine. Ja sam Katica u nista manjim problemima od tebe a isto tako casno i posteno zivim, te obavljam korektno svoje gradanske duznosti, kao covjek i kao poduzetnik. Puno bi mi bilo draze da smo o ovome problemu raspravljali u opcini a ne na ovaj nacin. Doista mi je zao jer kao sto znas nikad nisam bio zlocest prema tebi jer znam da si se pod nagovorom ali sa dobrom namjerom prihvatila vrsiti duznost direktora KTD.a Mindel ne vjerujuci da upadas u kasetu punu brokava. Doista mi je zao !
    Bartul Batistic

Speak Your Mind

*