Okraden Gospin kip

gospa od lumbardeZa sve koji nisu znali, prenosimo vijest sa T-portala:
Policija je pronašla kazneno prijavila mladića koji je prošloga mjeseca iz crkve u Lumbardi na Korčuli s kipa Gospe ukrao zlatninu vrijednu dvadesetak tisuća kuna, objavila je danas PU dubrovačko-neretvanska.
Policijski djelatnici postaje Korčula dovršili su kriminalističko istraživanje na 18-godišnjakom iz Lumbarde za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je tijekom veljače ušao u otključanu crkvu u Lumbardi, te iskoristivši odsutnost župnika iz nezaključane ladice u sakristiji uzeo ključ staklene vitrine u kojoj je nalazio kip Gospe i s njega ukrao više komada zlatnog nakita čija vrijednost se procjenjuje na više od 20 tisuća kuna.

Manji je dio plijena u više navrata tijekom veljače i ožujka prodao u poslovnici za otkup zlata, dok je veći dio dao 19-godišnjaku iz Orebića koji je uz naknadu prodao ostatak nakita, iako je znao da potječe iz krađe u crkvi.

Zbog teške krađe protiv 18-godišnjaka slijedi podnošenje posebnog izvješća, dok protiv 19-godišnjaka zbog prikrivanja slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem, priopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

Comments

  1. hladno pivo says

    nista nije sveto sve je bruto i neto…

  2. sulejman says

    toni je moj idol!

  3. Anonymous says

    odlican ti je idol 😉

Speak Your Mind

*