Održana osnivačka skupština Građanske akcije u Lumbardi !

Održana osnivačka skupština Građanske akcije u Lumbardi !

Jučer po kišnom vremenu u prostoru kino dvorane Levant u Lumbardi, održana je osnivačka skupština Građanske akcije.

Okupilo se 120 građana koji su dali legitimitet i snagu ovom događaju.

Kako doznajemo Građanska akcija je osnovana kao posljedica nezadovoljstva postojećim stanjem u Lumbardi, a cilj joj je osnivanje političke stranke koja bi mogla igrati važnu ulogu na sljedećim lokalnim izborima.

Predsjedništvo sačinjeno od 15 članova tajnim glasanjem je izabralo za predsjednika g. Mario Lozica, a za tajnicu gđu. Katiju Šuperak.

“Građani su željni promjena na bolje, ne želimo nikome pogodovati, iznad nas nema ” političke vertikale” i sami želimo svojim snagama osigurati bolje sutra Lumbardi u skladu sa zakonom i ustavom RH ” , ističu iz Građanske akcije

Comments

 1. Vedrana says

  Drago mi je što sam bila jedna od tih 120 mještana, ali istovremeno sam i razočarana. Je li nas moglo biti više? Od 1971. dolazim u Lumbardu. Tada je većina ulica bila makadamska. Štedljivo se koristila voda iz gustrine.

  U narednim godinama se ulice postupno betoniraju, dobiva se vodovod, gradi se apartmansko naselje Lina, započinje gradnja marine, izgrađen je Levant…..Sjećam se ljetnih večeri na teraci Maestral. 6 večeri muzike i plesa. I onda zastoj. Koji traje i traje.,,,,

  Mnogi od nas nisu krivi zbog tog zastoja, ali to više i nije bitno. Bitno je pokrenuti se. Na ovom našem malom prostoru, ne bi smjele političke stranke i međustranačke podjele, biti važnije od dobrobiti mjesta. Svi koji su SPOSOBNI, neovisno o političkoj orijentaciji i svjetonazoru, trebali bi biti dio motora koji ide naprijed.

 2. pokrenuti mudrace i mudrace sa svih stranki ne moguce. sto hocu rec kad nesto radis dolazi do velike sporke rici od mudraca , ma to neva nista ma sto to cinic sada se promisli. kad liva ruka ne zna sto desna ruka rabotaje,

  • Tutist, jesi li ti završi neku skulu ili si samouk? Ako si samouk onda ti svaka čast. Ali bi ipak treba malo vježbat vještinu izražavanja, ovo ti onako prijateljki savjetujem, nemoj se idit.

 3. turista says

  hvala henery ja se ne ljutim ali kako bi ti napisa

 4. turista says

  jeli ti znas HENERY sto je pikun, majic. bucarda,bat,tajenta,grezak,bombe i dinamiti ,poluga,krik,klinovi i teski rad , ka sam ja isa u skulu rabota je bila perva a skula drugo da bi moga ostat ziv.dali ti znas sto je zeje,bob,blitva,lardo,zima i bjeda .sto hocu rec da onda nije bilo puno profesuri,nego puno bjednog naroda i ne velikh pisaca,megutim ako stogo falim to nije veliki grih .a za mudrace nemam vrimena u cilom svitu. ja danas navigam na velikim vaporima i ja san pervi casnik eto toliko od skoli.

 5. A što se tiče osnivanja političke stranke Građanska akcija ja osobno podržavam svakoga tko želi napredak u našoj sredini tj. Lumbardi. Iako nisam karakter koji bi ušao u političku arenu i želio imati posla s rogatima, pošto za tako nešto triba pustit da ti narestu rozi. Ipak skidam kapu onima koji imaju muda za tako nešto. Promjene su (na bolje) uvijek dobro došle. Ali san ovo pametno reka a. A sad bez šale, Građanska akcija se samo treba angažirat na propagandi (marketingu, ali ne mislim u potrošačkom smislu) svojih ideja među mještanima. Eto, ja nisam ima pojma da će se održati ovaj sastanak. Ali je**ga ja sam poseban slučaj.

 6. henery ja mislm da lumbarda net nebi morala postat neki polticki forum od svih strana. treba nac nesto drugo da se mozemo zabavjat. sto si ti napisa to je dobro ali ostavimo te stvari politicarima pa ce i oni jednog dana vidi da p,,,,,,, bez veze.

Speak Your Mind

*