Nulla Dies Sine Linea

Tako bi nekako glasio zaključak ovoga tjedna gdje smo svaki dan imali jednu objavu i zadovoljili želju onih koji bi željeli na lumbardanet-u svaki dan pročitati barem nešto. Naravno tako nešto nam je pošlo na ruku uz doprinos svih vas, što prilozima, što kometarima koji pak i nas potaknu da još nešto dodatno istražimo ili napišemo, a sve je kao više puta do sada bilo još obogaćeno dobrom glazbom ili što bi neki rekli tećicama 😉

U proteklom tjednu održan je i Vino Gastro sajam u Dubrovniku, Revelin 2011. uz jake snage od čak pet vinara iz Lumbarde  o čemu nas je izvjestila Maja, a što u cijelosti prenosimo na Vinomediji portala Grk Lumbarda.
Kada smo već na temu vina i hrane, vinari za nadolazeći sajam u Makarskoj  (29. i 30.04) po svojoj tematici  uglavnom već sve znaju, no ono što se ove godine događa po prvi put je događaj pod nazivom Olea Croatica . Dakle sajam maslinova ulja koji između ostalog uključuje kemijsku analizu i ocjenjivanje maslinovog ulja uz trošak od simboličnih  300 kn. Nekako mi je rečeno da je sama kemijska analiza obično oko 350kn, a ovdje se eto kažu još nudi šansa za natjecanje, a samim time i reklamu što ima popriličan utjecaj pogotovo ako se vaše ulje nađe među boljima. Prijave traju još tjedan dana, a konkretnije informacije i prijavu možete naći ovdje.

Zahuktavaju se tako pomalo pripreme za nadolazeću sezonu, koja barem po broju upita i rezervacija koje osobno dobijam nebi trebala biti loša, čak dapače. No svi znamo da uspjeh nije održati sedmi i osmi mjesec punim već popunjenost imati i u šestom i u devetom.   Tako u cilju produženja i jačanja sezone, otok Korčula tj. Turističke Zajednice otoka predstaviti će se sljedeći tjedan u Zagrebu, a sve što će se događati za sajma i oko njega nastojat ćemo prenijeti putem našeg portala.  Ono što ćemo također nastojati objaviti sljedeći tjedan su turistički rezultati za 2010. , pa da vidimo barem u noćenjima jesmo li bili bolji ili lošiji od prethodne godine. No turizam nije samo u noćenjim već  u svoj pratećoj  ponudi koju ćemo nadajmo se ove godine imati bar malo više nego u 2009., 2008. i ranije. Kako smo ono rekli na početku: “Ni jedan dan bez crte!”
Ugodan vikend svima!

Speak Your Mind

*