Novitade iz prošlosti: Ribarska Sutivan 2013.

Napokon sam ćapa 5 minuti vrimena za objavit davno zaprimljene fotografije i komentar s ovo litnje ribarske večeri na Sutivan.
Reakcije turista bile su odlične te bi se stvarno nešto slično moglo organizirat kroz svako lito na raznim lokacijama. Ne mora se nužno zvat ribarska večer, Ivetova ideja o nazivu Večeri lumbarajske spize i autohtonih proizvoda je sasvim ok.
Zahvaljujemo čitateljici Lumbardaneta na ustupljenim fotografijama.

Dragi Lumbarđani,
dolazimo u vaše prekrasno mjesto zadnjih 20 godina i na početku ove sezone, u lipnju mjesecu, bila sam jako tužna i razočarana kad sam čula i vidjela da nemate više ribarske večeri. Vlasnici apartmana u kojem smo smješteni su nam rekli da je to zbog novih zakona, ali da i među samim Lumbarđanima ima protivnika ove manifestacije. Ja ne znam tko je taj tko bi mogao imati nešto protiv i zbog kojeg razloga? U srpnju mjesecu ste ipak pokrenuli nešto nalik na ribarske večeri, ali unatoč trudu, znate vi kao i mi turisti da to nije to. Zato smo bili oduševljeni kad smo vidjeli “pravu” ribarsku večer na drugoj strani uvale.  Sva sreća pa ste kasnije nastavili s tim večerima kao i prijašnjih godina.  Imate nešto jedinstveno, nešto prepoznatljivo, nešto što ljudi vole i to ne smijete prepustiti slučaju. Učinite sve da zaštitite to događanje jer  poznati ste po Grku, plažama i ribarskim večerima.  A ako među vama stvarno ima onih kojima te večeri smetaju, neka dobro preispitaju sami sebe zbog čega i neka se srame!

Pozdrav iz Pule

Speak Your Mind

*