Niko Perić novo javljanje + Kokojevica u Dnevniku Nove Tv


S naslovom
UDAHNIMO PROBLEM,I IZDAHNIMO RIJEŠENJE! svojevremeno je lokalni web portal lumbarda.net bio predložio kako konačno riješiti dugogodišnji problem odlagališta smeća Kokojevica u Lumbardi.

Taj je naslov ponovljen i danas na Uskrsni ponedjeljak,kada su se u ranim jutarnjim satima na poziv nekolicine sumještana okupili nezadovoljni mještani Lumbarde da bi izrazili nezadovoljstvo prema nebrizi odgovornih osoba i institucija odakle godinama stižu obećanja da će se odlagalište smeća Kokojevica u Lumbardi sanirati. Od obećanja malo je napravljeno,iako je općina Lumbarda kao nositelj programa sanacije prije 7 godina imala zajednički potpisan ugovor s
Fondom za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti,te Grad Korčula, kao sudionik u sanaciji potpisali su u Ugovor o korištenju sredstava Fonda za neposredno sudjelovanje u sufinanciranju programa sanacije odlagališta komunalnog otpada Kokojevica u visini od 20.000.000 kuna.

Fond je trebao sudjelovati u financiranju sanacije sa 60 posto sredstava,ili 12.000.000 kuna, dok su preostali iznos obveza međusobno raspodijelili Općina Lumbarda i Grad Korčula po broju fizičkih i pravnih osoba koji odlažu smeće na taj deponij,ili 5.600.000 na Grad Korčulu s 5.600.000 kn i 2.400.000 kuna Općina Lumbarda. I kako se očekivalo do 2008. godine Kokojevica je trebala biti sanirana i zatim zatvorena.Plan nije zatvorio Kokojevicu,nego su je danas zatvorili mještani,koji kako kažu rade Za zdravu i ekološki čistu Lumbardu.Jedan od organizatora protestnog skupa na terenu Kokojevice je bio i Bartul Batistić „Zure“ iz Lumbarde,koji je i kao vijećnik općine skupio hrabrost da na vrijeme upozori sve nadležne institucije,da poduzmu potrebite radnje na sanaciji Kokojevice. I jutros po hladnom vremenu vjetar je s odlagališta raznosio smeće po okolišu,maslinama,lozama,i ljudima.Bilo je i povika,Di je onih 18 milijuna kuna. Pošli u vitar,dodao je novi glas.

Njihova prijetnja je jutros stvorila veliki problem Korčuli odakle su tri kamiona smeća došla do početka ulaza u deponij.Tamo na uskom putu su ih zaustavili traktori,osobna vozila,motori,gdje dežuraju tkz.redari,koji su upozorili vozače da se vrate natrag u Korčulu.Kako je blagdan i neradni dan,intervencije nisu ni stizale. Mi ćemo nakon ovog probnog načina blokade pristupa problemu nastaviti,dežurati,i svakome tko dođe pojasniti ozbiljnost stanja na Kokojevici odakle se ljeti šire neugodni smrdljivi plinovi,i svake godine možemo točno prognozirati dane kada će se pojaviti požari na deponiju,kaže Zure.Tekst i snimak : Niko Perić

 

Pokušavam skinut video jučerašnjeg dnevnika i iskrojit samo vijest o Kokojevici ali nešto su izveli pa ja, s alatima koje imam nisam to u mogućnosti izvest.

Svejedno svak može pogledat to na ovom linku: http://oyo.novatv.hr/product/vijesti/3331-dnevnik-09-04-2012

Da bi se moglo gledat traže registraciju, nema problema, koristite korisničko ime lumbardanet a šifra je kokojevica2012

Vijest iz Lumbarde počinje 23 minute i 50 sekundi od početka Dnevnika, da ne morate gledat cili Dnevnik za vidit javljanje iz Kokojevice.

Comments

 1. A što su na slici svi nešto pokisli i sakriju glave, zamišljeno zure u pod!?

 2. Zure i plaču.

 3. Popuzotina says

  Bravo Bartule, bravo Igore, bravo Nedo!
  Svaka čast! Tako se to radi, nezna svit još za ovu disciplinu, štrajka kontra sebe samih!
  Slabo se ovo čulo čini mi se, u vijestima ste bili manje zanimljivi od slona koji crta surlon.
  A i blokiranje kokojevice na praznik kad se smeće ni ne vozi, čista šala. Možda bi od ovega štogo i bilo da ovo nije isključivo radi vinogradara iz okoline. I sad kad prvi petega, opet na praznik, blokiramo, di će po smeće? u koju novu valu? Budite sposobni vijećnici i radite svoj posal, a ne koristite narod da prikrijete svoju nesposobnost. I što nam veliki Ive kaže na sve ovo? Jeli on uputi Igora da mudro zapriti albanskim stilom mećanja smeća u more?
  Divno, vidimo se prvi petega, tad ćemo u vijestima bit prin vjeverice koja lovi svoj rep u ritmu regge muzike.
  Pozdrav iz Postrane

 4. Svaka čast ekipa, treba pokazat ovim mafijozima da se ova hebena država napokon treba sredit.

  • Anonymous says

   kojim mafijozima? budi precizan… ja znam da je za kokojevicu kriv morebi račan, ali možda ti misliš na mafijoze u plavin šuškavcima? fimi medija će sanirat kokojevicu

 5. Bila Tabela says

  NE laje pas radi gospodara a ne znan što da rečen na ovu inicijativu. U jednu ruku dobra je stvar a u drugu opet je ko većina stvari u Lumbardi gonjena privatnim intersom jednog čovika koji je doša u situaciju da taj projekt gori mora uspit. Da Kokojevicu treba rješit ali ne iz privatnih razloga nego iz razloga da danas sutra svima nama iz Lumbarde i našim gostima bude lipo..

 6. javicani says

  Revolucija u /KOKOJEVICI/ VIVA ZAPATA VIVA ZURE VIVA REVOLUCION. Ali se mora nesto ozbilno napravit ako se zatvori onda ce bit smeca usuda .

 7. poviše puta says

  dugo san se misli hoću li ili neću reć štogo na sve ovo što nam se zadnjih dana (čitaj godina) dogaja, ali kako vidite nisan izdura. na moju/našu veliku žalost u lumbardi se sve dogaja stihijski i malo se tega planira, a tako je bilo i sa ovon nazovi blokadom. iskreno podržavam inicjativu zaustavljanja daljnjeg deponiranja smeća na kokojevici, međutim što smo učinili da osiguramo alternativu, kako se mi to pripremamo za dočeka tako nam željene goste. ako smo htili zaustavi dovoz smeća na ovi način trebali smo to učini planirano svi skupa ma ne u ovu stajun. puno tega bi mi htili učini, malo vamo malo tamo, a na kraju ništa.
  počela se kanalizacija …
  poče se je kopa kanal na donje blato …
  počeli smo zaobilaznicu …
  počeli smo trotoare …
  svašta smo mi počeli, a malo tega donili do kraja. nemojte mislit da ovo pišen kako bi drža pridike.
  boli me i duša i srce kad ovo pišen jer znan da moja/naša Lumbarda može puno, puno više
  i na kraju, nadan se da će se nać par mlajih i prošlošću neopterećenih glava koje će uze stvar u svoje ruke i napokon povest lumbardu u svima nama bolju budućnost

 8. Sve ide prirodno, kome se prvom tiče kože , taj se prvi i pogrebe.
  Nema ništa loše u tome. Naprid naši!

 9. Anonymous says

  Problem Kokojevice treba krenut rješavat svak u sebe doma, selekcijom smeća. Najlakše je sve natrpa u saket, natiskat u kontajner i onda je to problem komunalnega poduzeća.

 10. Radi istine says

  Skidam kapu Zuretu i Baretu na trudu, radu i svemu što poduzimaju
  , normalno da rade za sebe ali je to istovremeno i veliki dobitak i napredak za Lumbardu i putokaz drugima da se ne živi od zavisti i zlih jezika. Pa valjda će i Lumbarda jednoga dana postati sredina gdje će se cijeniti ono što normalni čovjek mora cijeniti.

 11. Da ja hoću to cjenit kad neki pojedinci ne bi imali od toga koristi i interesa…Mislin da u lumbardi ima judi koji su izabrani od mišćana da vode i upravljaju selom a počmu čini posal kad in se u privatne interese javi problem zajednice… I da treba učinit selekciju otpada ali ako samo lumbarjani to budu činili a ostatak Korčule ne koja je onda korist od tega? I plus tega kad se to smetliste bloka u maju di ce se nosi smeće sto čemo proizvodit? Ja ozbiljno mislin da će onda to smeće zatrpa gornje pute…A bivši načelnik bi s se hoti uvalit u neko misto za sanaciju ili stogod tako pa čopnit stogod od kokojevice …Neke su stvari Žalosne i predvidljive…u ovo sve se islo grlom u jagode i iz privatnih interesa…

 12. javicani says

  Bravo Ive bravo Roko bravo OPCINA LUMBARDA. Sto je slano ni maski nije drago. Ali nemojte sad odustat od vasega cilja koji ce donit mirniji zivot u LUMBARDI.

Speak Your Mind

*