National geographic special ili nešto nalik

vulkannaslovnicaSanacija. To je jedna rič. A užali su reć da slika pripovida tisuću riči. Na prvu izgleda zanimljivo, a na drugu je otrovno i dalje. Koji su to procesi doli ispod svega nasutega kad to još ima voje borit se za iza na površinu.

Comments

 1. Naravno za ovo kao i mnogo toga u državi neće nitko odgovarat

 2. Lumbardian says

  Što je sa ovo ? Iz ovih fumarola izahodi TCDD, TCDB, CO2. SO2, HCl. H2S… Ovih godina je proizvedeno više energije nego u atomskoj bombi. Dolika se rastapaju metali i nemetali, zemlja i seke pa bi to moga izrigat ti “vulkan” kako oganj jer fumarole uvode kisik u samo dno grotla. Pa mi smo učinili umjetni vulkan. Neka se znanstvenici uče kako se to radi na našen primjeru bez velikih ulaganja i bez tektonskih poremečaja. Samo da ne počme frcat piroklastični materijal. A ja samo što nikidan nisan opjeva Novu Kokojevicu u desetercu. Picetu jedna čista petica za trud i čista desetka za genijalnu naslovnicu.

 3. Bravo Picko za dobru obradu, a čini se da bi se u Kokojevici sada mogle učinit i jedne Terme.

 4. rič fumarola budi uspomene
  a u ovemu slučaju budi paranoje
  zlo je neuništivije nego što smo mislili
  henry, hoćemo u vulkan?

 5. ma ovo je fotomontaža, bi san sad gori i niti na nebu piše local historic, niti na šoderu piše buđenje vulkana. jedino dimi iz onih buži 🙂

 6. Lumbardian says

  Nikako mi ne da mira tumačenje toponima “Kokojevica”. Sa mi neda ni spat. Što su stari vidili tamo. Skokove kokota možda. Kukanje kukuveža. Ili je to bila neka onomatopeja kao klokot vode ka digneš klokun. A bit će da se tamo i krokon krokavalo. Ne, ni to primištanje slova i lomljenje jezika, nego su po Kokojevici dobili ime najčuveniji vulkani na svitu kao: Kokolimanđaro, Krokotoa, Kokojevicatapetl, Kouka Loa i tako dalje i tako dalje. Pice je načini fotomontažu a ja leksemontažu.

 7. Već sam bio u vulkanu, ništa naročito, samo što gadno smrdi. Ali ako se probudi, onda ga samo žrtvovanje može umiriti. Onako kako su to stari Asteci radili da udobrovolje Popokatepetl. Mi na sreću imamo Bultinu, pa u nju možemo žrtvovati sve one krive za našu Glupost. I usput od čitavog rituala stvorit brand tj. turističku atrakciju.

 8. objektivac says

  Evo i mene malo.
  Pa bilo bi lipo da se projekt sanacije objavi pa bi se tu moglo vidit sve što još treba učinit da možemo reč da je kokojevica sanirana.
  Inače ja sam projekt vidi i koliko se siječam po projektu su predviđeni ispusi odnosno odušnici na koje bi naravno trebali bit filteri.

Speak Your Mind

*