Napuštanje sjednice

Sukladno našem predizbornom obećanju o informiranju javnosti o svim važnim pitanjima za naše mjesto, dužnost nam je obavijestiti vas kako su vjećnici Građanske akcije Lumbarda (Bartul Batistić Zure, Neno Vranjković, Predrag Šarić i Ivo Kriletić) sinoć napustli sjednicu Općinskog vijeća Lumbarda zbog brisanja točke predloženog dnevnog reda, a koja se odnosi na stanje deponija otpada Kokojevica.

Sinoć, 16.rujna 2013., održanaje 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Lumbarda. Jedna od predloženih točaka je bila i Obavijest dir. KTDMindel d.o.o. o stanju na privremenom odlagalištu otpada Kokojevica – stanje zatečeno na dan 31.7.2013.

U materijalima dostavljenim vijećnicima kao priprema za sjednicu navedeno je:

Zaustavljen je postupak sanacije privremenog odlagališta komunalnog otpada Kokojevica. Sudski spor s izvođačem radova Obšivač d.o.o.

Ugovor o odlaganju otpada između Općine Lumbarda i KTD Hober d.o.o. – Korčula potpisan je 2002. godine (nepovoljan za Općinu Lumbarda)

Na osnovu usmenog dogovora KTD Mindel d.o.o. od 7. mjeseca 2012. ispostavlja mjesečne račune Hoberu u iznosu 19.545,00 kn (+PDV).

Na dan 01.09.2013. fakturirana nenaplaćena potraživanja iznose 121.793,98 kn.

Detaljnim uvidom u evidentirane količine deponiranog otpada (Prateće liste za komunalni otpad, KTD Hober d.o.o.) utvrđeno je da iste ne odgovaraju stvarno deponiranim količinama.
graf-midel tablica-mindel

Prema procjeni projektanta Danka Fundurulje, dipl.ing.građ. predviđa se mogućnost deponiranja otpada na privremenom odlagalištu otpada Kokojevica za idućih godinu dana(procjena prema godišnje odloženom otpadu u iznosu 3920 t,
omjer Lumbarda : Korčula = 1:4)

Nakon što izglasavanjem navedena točka nije uvrštena u dnevi red, vijećnici GAL-a su napustili sjednicu.

Comments

  1. Situacija slična kako kad smo poprin užali kupova meso pa bi nam mesar peta bokun zubala repa ili prapka za žuntu. Tako nam je i Kokojevica došla svima nama za žuntu od korčulani a na račun naših prodaša za vlastite interese.

  2. vedrana pocela si bi dosadna

  3. kritike na krikitama nece nista uredit ili ova zajednica ili ona uvik ima problema a kako vidim da je najveci problem sto covik nije iz lumbarde .ovo za vedranu ni ti niti citava vlada nase derzave nece nista napravit za kokojevicu mora se naucit mjestane sto se tamo moze bacat a sto ne .

  4. Za naše mindelaše .Našu direktoricu i ostale zainteresirane 1-4 listopada na zg velesajmu je EKOTEHNO sajam zaštite okoliša i komunalne opreme.Već nas more bit sram što ne razvrstavamo otpad ali ben platićemo to dogodine masno.

  5. mi nemamo stranke mi imamo interesne skupine

  6. ma nemo za………. vedrana vratise svi te molimo

Speak Your Mind

*