Nagrađeni za najljepšu okućnicu u Lumbardi u 2009. godini.

u-kamenom-vazu-300Lumbarda, 14. prosinca 2009.

Jučer su na svečanom dijelu redovite Skupštine Turističke zajednice Općine Lumbarda proglašeni dobitnici Natječaja za najljepšu okućnicu, terasu, balkon i arulu za 2009. godinu. Natječaj se provodi od 2004. godine u okviru akcije «Volim Lumbardu», a ove godine nagrađeni su Maja Kalođera za najljepše uređenu okućnicu, Cvita Milina za najljepše uređenu terasu, Ljiljana Radovan – Leleković za najljepše uređen balkon i Vinka Nobilo za najljepše uređen vrt. Nagrađenima su pripala tiskana Priznanja i bonovi za sadnice cvijeća koji će pomoći da njihovi vrtovi i dogodine zablistaju.

U radnom dijelu sjednice Skupštine usvojeni su Rebalans proračuna za 2009. godinu i Program rada i proračun za 2010. godinu. Predsjednica TZ Maja Cebalo upoznala je članove Skupštine sa promjenama u radu TZ proisteklih iz usklađivanja s novim Zakonom o turističkim zajednicama i razvoju hrvatskog turizma. Također, prema novom razvrstavanju u turističke razrede, Lumbarda je svrstana iz dosadašnjeg «B» u «A» razred, što znači i povećanje boravišne pristojbe. Članovi Skupštine su informirani i o tijeku projekta Domus Bonus, te o uvođenju programa za internetsko prijavljivanje gostiju za privatne iznajmljivače.

Sjednici Skupštine prethodio je sastanak predsjednice TZ i privatnih iznajmljivača na kojem su informirani o gore navedenim novostima. (M.C.)

Comments

  1. U koju kategoriju tj. razred je svrstana industrija Lumbarde koja se tako lijepo isprepliće sa turizmom i rastu li i njima pristojbe?!

Speak Your Mind

*