MRRRFEU financira projekt pješačke staze između Lumbarde i Korčule.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) je objavilo rezultate natječaja iz Programa za razvoj jadranskih otoka 2015. Općina Lumbarda i KORA d.o.o. su prijavile projekt “Pješačka staza Lumbarda – Korčula” ukupne vrijednosti 990.000,00 kn. Projekt je prošao na natječaju i MRRFEU će ga sufinancirati sa ukupno 768.240,00 kn.
Projekt “Pješačka staza Lumbarda – Korčula” povezuje Lumbardu i Korčulu i doprinosi boljoj suradnji između dvije jedinice lokalne samouprave. Lumbarda i Korčula su udaljeni oko 5 km, a teren između njih je blag (bez većih strmina). Iz tog razloga velik broj rekreativaca, djece, umirovljenika i turista pješači od jednog do drugog naselja. S obzirom da ne postoji uređena pješačka staza ciljani korisnici ovog projekta hodaju po cesti. Dozvoljena brzina vožnje na ovoj cesti je 60 km/h što predstavlja opasnost za pješake i vozače.
Kroz ovaj će se projekt izgraditi 1350 m pješačke staze s asfaltbetonskom podlogom (uz županijsku cestu, od ulaza u naselje Lumbarda do restorana Maslina u Korčuli) te će se postaviti signalizacija u mjestima Lumbarda i Korčula.
Partner na projektu je agencija KORA koja je pripremila projektnu prijavu. KORA će se brinuti za provedbu projekta u skladu s pravilima MRRFEU-a te pripremati periodična narativna i financijska izvješća.
Provedbom ovog projekta povećat će se sigurnost rekreativaca koji pješače između Lumbarde i Korčule, potaknut će se stanovništvo na bavljenje sportskim aktivnostima te će se obogatiti turistička ponuda otoka Korčule.

Comments

  1. Ovo je fenomenalna vijest! 🙂

Speak Your Mind

*