Može se…

Ne treba puno za dobru akciju. Lovre, Ivo i njegova mehanizacija su to bez puno govora dokazali. Utrošili su 35 kubika tampona, kubik ipo betuna i puno svoje voje i vrimena. O čemu ja? O putu Rudina- pu Glogovca. Na nizbrdici koja je kritična izveli su čak i konale da se voda gubi po bandi. Fali im je valjak pa su i to dobavili. I dundo Lilan je u momenat od judi koji imaju korist od ovega puta prikupi solde za platit valjak. Želja im je i namjera pobetunat bar nizbrdicu, da se zaustavi vječni problem vododera. Naišli su i na podršku Mindela. Može se… Mora se… Nisu potriba velike priče i planovi. Akcija je dovoljna priča sama za sebe. Pratimo ovo dalje, sudjelujte ljudi, skupa smo jači, skupa možemo…

.

Comments

 1. E hvala Bogu, Lumbardanet je poče ope sliči na oni stari. Puno boje, puuunooo boje! Bravo za akciju i daljnje planove!

 2. što te briga says

  **** ** ***** *** ***** *** **** * ******** **** **** * ***** **** **** *** * ***** * *****!!!!!

  • ovakvi komentari nisu dobrodošli i nema više šanse priko moje škinje rasplamsavat mržnju i nevoju po selu!!! ima ona poslovica: ako nemaš što lipo za reć, šuti!

 3. Ovako nešto je za svaku pohvalu da se mještani organiziraju. Ali nije nam to dovoljno trebamo se baviti i natječajima iz fondova EU. Pogledajte ovo:

  http://www.mrrfeu.hr/default.aspx?id=7494

  Ministarstvo nudi novce za otoke iz fondova EU za uređenje nerazvrstanih cesta, sve prometne infrastrukture, šetnica,biciklističkih staza, komunalnih lučica , zgrade Općine … A gjde smo mi u Lumbardi da se javimo na natječaj ?

 4. Antonio Mušić says

  Dragi Mladene,

  ne samo da smo upoznati sa natječajem kojeg spominjete nego već imamo spremnu prijavnicu za taj natječaj.

  Sufinanciranje izrade tehničke dokumentacije za oko 30 km biciklističke staze zajednički su prijavile Lumbarda i Korčula na natječaj Ministarstva turizma krajem 2014. Rezultate natječaja još uvijek čekamo.

  Što se tiče nerazvrstane ceste iz članka, u tijeku je njeno evidentiranje u katastru kako bi se za istu mogao napraviti izvedbeni projekt izvanrednog održavanja. Tek tada ćemo biti u mogućnosti prijaviti uređenje cijele ceste na natječaje. Proces pripreme dokumentacije za natječaje je dugotrajan i rezultati se često čekaju mjesecima. Upravo zbog te činjenice i lošeg stanja na toj dionici ceste KTD Mindel je pružio podršku ovoj hvale vrijednoj akciji koju su pokrenuli Ivo, Lovre i dundo Lilan.

 5. Ne karaju se, potpisiju se imenima, što se ovo događa u naše malo misto? Ovo je napredak!!!

 6. Soldi od evrope dobro zvuče ali ja sam uvik za lokalno djelovanje po principu pokrij se s koliko možeš. Kad se prouče svi ti “besplatni” novci na kraju nikad nisu baš besplatni! Uvik je neki trik.

Speak Your Mind

*