Ma lipo je čut

kanalizacija1Na glavnoj cesti, zahvaljujući suhom i ne odveć hladnom vremenu, izgradilo se još 233 metra sabirnog kanala za odvodnju otpadnih voda. Završetkom tih radova duljina ove godine izgrađenog kanala za odvodnju otpadnih voda na prilazu centra sela premašila je 1000 metara.
Osim toga, na području naselja Kosovo sagrađeno je i nešto više od 800 metara ulične kanalske mreže. U odvojku ulice Postrana b.b. ovih se dana, pak, dovršava gradnja 130 metara vodoopskrbnog cjevovoda. Oko četiri petine svih ovih radova na području općine Lumbarda, vrijednih gotovo četiri milijuna kuna, financirano je sredstvima malih komunalnih akcija poreznih obveznika. Općinsko vijeće u 2008. je godini čak 69 posto od ukupno raspoloživih 9,9 milijuna kuna za male komunalne akcije usmjerilo u gradnju kanalske odvodnje i vodoopskrbnih cjevovoda te sanaciju prometnica nakon gradnje, a gotovo polovica tih sredstava – nešto više od 3,2 milijuna kuna – bit će uložena na područje Kosovo-Šerić-Postrana, komunalno najslabije opremljeni dio općine.

otpad3Od drugih vijesti, iz neprovjerenih izvora saznajemo da se sanacija odlagališta komunalnog otpada Kokojevica privodi  kraju i biti će realizirana do kraja tekućeg mjeseca. Podsjećamo da su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Općina Lumbarda, kao nositelj programa sanacije te Grad Korčula, kao sudionik u sanaciji potpisali u kolovozu 2005. godine Ugovor o korištenju sredstava Fonda za neposredno sudjelovanje u sufinanciranju programa sanacije odlagališta komunalnog otpada Kokojevica u visini od 20,000.000 kuna.

Comments

 1. Lumbardian says

  Ohrabren uspjesima hrvtskog građevinskog diva “Obšivača” u maloj Lumbardi, predsjednik Obama je objavio konačani početak kraja velike ekonomske krize u svijetu, prenosi CNN , na londonskom samitu G20. Potaknuti izjavom o ulaganju u građevinski sektor i infrastrukturu u Lumbardi od cca 35 000 000 kuna, na njujorškoj burzi je Dow Jones poskoćio za fenomenalnih 470 bodova. Očekuje se veći priliv novca od turizma i veča potražnja za naftom što povlači za sobom smanjenje investicija na ekološki prihvatljive projekte.

  • Bravo Lumbardian, barem da netko ima veze s ostatkom svita. Svidja mi se tvoj humor, narocito ovo: “smanjenje investicija na ekološki prihvatljive projekte”.

  • zvončica says

   ima veze s ostatkom svita
   ka sva visoka elita
   a šta će mu svo to znanje
   ka č i ć krivo stavje :p

   ma na stranu ću stavi šalu
   najboji je na portalu 😉

 2. Ma daj zlo mi odma dođe kad videm ovakav post.Kakve su ove nebuloze, možda djela nekakvih “demokratskih” ljudi. Ajde bilo bi puno bolje kad bi pričali o zapošljavanju ljudi, i otvaranju novih radnih mjesta a ne o projektima koji su odavno trebali biti realizirani, a ne tek sad i sa puno krivih potpisa 😉

 3. Jel moguće da su Lumbardian i Zabadalo ista osoba!? Ako nisu, di je onda nestao Zabadalo? Da ga nije možda Lumbardian “riješio”?

 4. Kokojevica se ne može pripoznat. Svaka čast seoskim vlastima, konačno netko tko zna i može!

 5. Nisam virova ovim vjestima jer su postavljeni 1. travnja. Međutim, stvarno se Kokojevica više ne može prepoznati. Kako samo rastu oni travnjaci, a tek mlada posađena stabla! Ljudi pođite vidit i uvjerite se. Čudo da se u tako kratkom vremenu uspjela izvršit sanacija. Bravo, svaka čast mjesnoj vladi pokazali su kako se to expres može srediti.

 6. prolaznik says

  je samo je šteta šo su posadili travnjak i ruže puno boje bi bilo da su posadili TULIPANE

 7. Lumbardian says

  Homo hi pusti dese-petnaest dana da rabotaju na miru pa ćemo ih pohvali oli ben razvali. Bi san vidit Kokojevicu. Istina, nešto se miče ali doli duboko u utrobi još kuha i dimi kroz fumarole. To je za guinness world record.

  • Ma ja odma pohvalijen oni auto što auta čini u kockice. Prilaz je čist, lipo to izgleda, ništo se pokrenulo, akcija daje prostora optimizmu. Ali ima tu masu posla, godine i godine smeća je u onemu grotlu… U svakom slučaju palac gori! I neka ostane palac, da se ne promini u srednji prst 😉

 8. A slike? Kako da mi gledamo na daljinu kako se smeće sređuje. A što je sa onim otpadom što su revni ljubitelji zavičaja bacali uz cestu i po Krmači. Uključujući i onoga sa narančastim Mercedesom koji je kipao građevinski otpad uz put po mraku.

Speak Your Mind

*