Lumbarjani u Boki

bokaOvo je pogled iz punistre moje samostanske kamare što puca na čuveni otok Gospe od Škrpjela. Ko da je klapa “Lumbarda” imala dvodnevnu misiju prikazanja dalmatinske pisme Boki. I stvarno, četvrti put u samo godini dana dolazimo našin prijateljima. Teško je to malo pratit, tu razmjenu među(državnih, kulturnih i ljudskih) vridnosti. Treba to primjetiti. Neko je reka da se dogodila “hemija”. Ovaj je put koncert bi u Muzeju grada Perasta, a gost nam je bila perspektivna ženska klapa “Moderato kantabile”, po mom mišljenju najbolja bokeljska klapa.
-Perast me podsjeća na Orebić, grad slavnih kapetana i bogatih pomoraca, neutvrđen, bez bedema, prepun kamenih palaca, crkvi, zvonika i što je najgore spesih skalinada i malih pjenaroti koji ti oduzimju dah. Vrh poviše Perasta se takođe zove sv. Ilija, samo što se ovaj doslovno strmoglavljuje u more. I tek letimičan pogled po muzeju odaje nekadašnji sjaj i bogatstvo grada. Radi upjevavanja i ostalih čuda vidi san samo barokni namještaj, staro oružje, portrete bogatih fameja, fragmente nekih natpisa… Nije na meni da ocjenjujem koncert, ali po publici se vidilo da smo uspjeli. Nastupili su Nikola, Stipe, Nedo, Ivo i Antonije. Po staremu dobremu običaju, kasnije se ilo, pilo i sve je veselo bilo.
-Lumbardian

Comments

 1. Ovome se nema što dodat, sve si reka. Stvarno nam je lipo bilo…

 2. Znan da van je lipo bilo, samo si zaboravi uza sve nabrojeno i sponzore spomenu

  • Lumbardian says

   Sponzori koncerta klape “Lumbarda” u Muzeju grada Perasta koji se održao 10.04.2010 god. u 20 sati su “Društvo prijatelja grada Perasta” i “Zajednica Italijana Crne Gore” u Kotoru. Kao pobjednicima njihovog međunarodnog festivala klapa “Perast 2009”, osiguran nam je dvodnevni puni pansion i prijevoz. Gost na koncertu a u stvari naš domačin je bila ženska klapa “Moderato kantabile” iz Kotora. Opčinu Lumbarda smo zamolili da nam sponzorira oba zbornika kao dar organizatorima, na što su nam ovi ljubazno izašli u susret. Moran još spomenit da je najveći “sponzor” uporan rad te malo jubavi i talenta. I nema više.

 3. E baš ti hvala na totalnemu izvještaju, ništa osobno nemoj shvati, nego to iz prakse ide jedno s drugim.
  A i znam da di je pisma da je tu uvik dobro samo kako i ti kaže ” Nije dovojna samo jubav nego i još veći trud .” A u svakom slučaju žaj mi je što je ona ženska pisma nestala kako san ču radi samovoje pojedinaca. Što ćeš kad nam je u ovemu mistu genska predispozicija da smo za ovakove stvari di triba truda muke i odgovornosti zauzeli poziciju broj 1. BEZKIČMENJACI.
  Bravo Lumbarda samo naprin.

 4. Žal mi je da u našem mistu postoje judi koji razmišljaju na ovakav način. Meni bi recimo, logičnije bilo da smo dobili riječi podrške umisto pitanja “ko nam je bi sponzor”. Bilo bi mi puno draže da se u našem mistu cijene ovakve stvari jer kako sad stvari stoje i nemamo neku podršku. Čast iznimkama i pohvala Lumbardianu na ovakvom komentaru.

 5. Zaboravi san uputit pozdrave članicama ženske klape Moderato Cantabile, koje također surfaju ovim stranicama

 6. Ah Santo Dominiko, što da ti reken u ovem velebnom danu,
  prije negoli osudiš moje misli
  moj komentar privedi kraju.
  P kako tamo riči kažu,
  očito nam se misli slažu!
  Molim te ne sudi mi krivo
  dok se ne upoznamo uživo.
  I sad mi zbogom ostaj Domeniko
  sunce si na nebu veliko!

Speak Your Mind

*