Lumbarda se priprema za turističku sezonu

U Lumbardi novi trgNa sjednici Općinskog vijeća Općine Lumbarda raspravljano je o pripremi mjesta za nadolazeću turističku sezonu,kada je i usvojen Plan rada Turističke zajednice i KTD MINDEL koji su glavni nositelji pripremnih radnji.TZ u kulturno zabavnim priredbama,a KTD Mindel kao komunalno poduzeće na uređenju mjesta.
Tako nam direktor Mindela Roko Kriletić pokazuje radove koji su u tijeku i podijeljeni na :uređenje parkova, plaže, čišćenje mjesta, prometni znakovi, košenje trave, održavanje javne rasvjete, uređenje groblja i mrtvačnice, izgradnja šetnica, odlagališta komunalnog otpada i kanalizacije.
Upravo su započeli građevinski radovi na rekonstrukciji centra mjesta, koje nam je sa zadovoljstvom prokomentirao i ocijenio načelnik općine Ivan Radovan.Prema njegovim podacima,u centru mjesta je bio veliki problem odvodnje otpadnih voda, tako da će spomenuta izgradnja i rekonstrukcija u potpunosti zadovoljiti odvod kanalizacijskih i oborinskih voda sakupljenih sustavom odvodnje s prometnice i parkirališta,kao i samog okoliša gdje je i centar uslužnih ustanova(TZ,pošta,tržnica,Dom kulture, općinska zgrada s upravom,restoran).
Ovaj će projekt Općina Lumbarda pokriti vlastitim sredstvima, kaže načelnik Radovan i uz operativu KTD Mindel biti će uključeni svi mjesni obrtnici koji su se odazvali s manjim prihvatljivim cijenama. Odmah nakon betoniranja će biti organizirana radna akcija na platou novoga trga za koju se već razgovara kroz zajedništvo mještana, posebno omladine koji svakodnevno urede po neki prostor. Tekst i foto : Niko Perić

Comments

  1. johi meni says

    oli su skoro izbori?

  2. A izborna je godina, tako to uvik biva.

  3. Ako budu dobri, dobit će sladoled..

Speak Your Mind

*