Už se peče!

Stavit ćemo malo smeće i smetlišta sa strane, iako je navedeno bilo top tema lokalno ali i šire u tjednima iza nas. Dosta se bure diglo što u mjestu što u Ministarstvu (vezano i nevezano direktno za nas) tako da dobri su trendovi konačno na našem horizontu barem što se ekologije i svijesti tiče. Ili se barem tako čini jer za sada se, ako ništa drugo o navedenom burno raspravlja i stvari će se nadamo se malo teže zataškavati i gurati pod tepih nego što je to bilo minulih godina. Eto stradao je i Žućo kombi iz Žabnjaka, što je vjerujem jedan dobar putokaz za sve koji žive upravo u tom dijelu Lumbarde koji kao i još neke druge točke u selu baš ne blistaju čistoćom i brigom za okoliš dostojne jedne turističke destinacije. Uglavnom Lumpari: “Svaka čast!”

U duhu dobrih trendova, ubaciti ćemo u ovaj post par tema o restoranima u Lumbardi i povezanih sa Lumbardom, jer je nekako spontano  baš prošli tjedan došlo par zanimljivosti na tu temu.
Korčula britancima nekako postaje česta inspiracija, pa je tako izašao jedan uvodni ljetni članak, gdje su Lina te Torkul pogotovo dobili posebno mjesto i reklamu koju bi neki drugi dobro platili. Članak pročitajte, ako već niste na Mirror Lumbarda
Iskrene čestitke!

Idemo dalje. Za Maju i Tonku svi već znate, vjerojatno ste tamo i bili, a ako ništa onda će te tamo vjerojatno uskoro navratiti. Vrtili su se svježe po netu intervuji, a svi koji ih nisu vidjeli mogu ih pogledati ovdje U Maje, U Tonke Puna podrška za sve dalje poduhvate.

I najveća poslastica za kraj, odnosno vijest za koju vjerujemo još niste čuli. Balkanski specijaliteti po Lumbarajski. Drugim riječima, u prijateljskoj Češkoj postoji restoran Lumbarda i naravno nije puka slučajnost. Inspiracija je sigurno izvučena od nas iako specijaliteti nisu lokalni već više bi se reklo regionalni. Ima tako svega od čevapa do kotleta, pa i za nas komičnih naziva kao recimo “KUŘECÍ PRSA” (pileća prsa) ili npr. “TELECÍ KÝTA” (Noga od teletine).
Bilo kako bilo, vlasniku restorana kao i ranije navedenima, želimo puno sreće u daljnjoj promociji dobre gastronomije i imena našeg sela, a obzirom da ima i “facebook like” botune, malo i vi njega (njih) počastite.

Speak Your Mind

*