Ljudska…

ribariEvo još jedna stara, o ljudima. Zanima me može li iko ikoga poznat. Možda po nekim obiteljskim slikama, inače sumnjam. Mene ovi najmlaji ne nekoga podsjeća ali nikako da povučen paralelu. A sad kad mislim, moguće da je on jedan sa slika iz sale od mužike, lumbarjani poginuli u drugemu svjetskemu. Danu da vas čujen, ima li kogo ideju. Ali stvarno teško jer ako je ovo slikano tridesetih prošljega stoljeća, prošlo je poprilično vrimena. A oni na slici živu. To je lipota slika.

Comments

 1. trtajun says

  a di ja ovo, morebi na Tatinju???

 2. trtajun says

  undas još ni bilo na plin, nego na petrolij za one koji ne znaju!!!

 3. Lumbardian says

  Ovo su lumbarajski ribari na plavu ribu. O čijen životu možemo samo sanja. Šema je: Po bonaci i mraku bez miseca, svićari užežu petromaks. Na svitlost se digne plankton a na njega plava riba. Tada svičari probude ribare u barci na kojoj je imbruj. Žvelto opasaju jato da ne uteće i zatvore dno mriže. Pričaju da bi bilo toliko sardela, vrnuti i lignjica da se jedva moglo vesla. Normalno, ovo ja nisan nika vidi, šteta. Imbruj je ima Butušin, Lisandro, Jordesi, Šukali i Mikite a možebi i još kogo. Ovako su se prehranjivale generacije. Ostalo se solilo u drvene mujače. A ko je ovo na slici ? Dundo Ive, rojak Ante, kunjad Baldo i susid Franko. More bi nisan fali.

 4. AnteNobilo says

  ovo je izgleda tradicionalno ribarenje ja doduše iman samo 14 godina ali san društvon već poče hodi gušt je gušt samo je problem nabavi kopje od osti

 5. Mozemo li doznat od Anta Nobila koji su ostali ribari na slici,i koja je to godina.Valjda se spominje.

 6. AnteNobilo says

  misliš od mene???

 7. Od tebe ,nego od koga!?Ako znas i hoces rec,a ako ne,onda nista.

 8. AnteNobilo says

  ne neznan rođen san 1995 otkud da to znan

Speak Your Mind

*