Lipa rič – Novosti

Udruga „Lipa rič“ obavještava svekoliko pučanstvo da su radovi na prostorijama udruge (Levant- poviše Studenca), pri kraju, te da ćemo uskoro početi sa održavanjem radionica i inih aktivnosti u svojim prostorijama. Napokon!!! Ovo je bila mala šala, a sad za ozbiljno.

Prvo se zahvaljujemo općini Lmbarda što nam je omogućila sredstva i prostor koji će biti samo naš, te smo ga mogli srediti i opremiti tako da bude primjereno djeci i aktivnostima kojima ćemo se u budućnosti baviti.
A sad jedna posebna zahvala, od sveg srca, ide našim dragim muževima koji su uložili puno svog rada i vrimena na uređenju prostorija; od rušenja, betoniranja, pituravanja… pa sve do slušanja naših primjedbi, mogućih & nemogućih ideja. Renovaciju prostora započeli smo malo prije Božića,( sa kratkim prekidima, koji su također bili vezani uz udrugu i aktivnosti kojima se bavimo). Posla je bilo puno i članovi udruge su odvojili podosta svog slobodnog vrimena kako bi se sve potrebno obavilo u što kraćem roku. Sav posao oko preuređenja obavili smo sami; klupe i stolice dobili smo od škole i priuredili ih. Prostorije su razigrane, uredne i primjerene djeci; te se nadamo da će djeca sa užitkom boraviti u njima. Na naše radionice su,dakako pozvani i roditelji osobito kao pratnja svojoj mlađoj djeci kojoj bi mogla biti potrebna pomoć na radionicama.

Sve o aktivnostima udruge će te uskoro moći pročitatina našoj oglasnoj ploči koja će se nalaziti u „prozoru drvene sale“ kraj sefizme.
Na koncu najvažnije, a to je da je u nediju otvaranje u 16:00 sa blagoslovom i malim tratamentom

Comments

 1. Jeeeee… Bravo! Svaka čast! Vidimo se u nediju :))

 2. lutajuči reporter says

  EU kontra ili za

  europska komisija tiskala je više od 3 milijuna rokovnika europske unije za srednje škole u kojima nema spomena božić, ali su uključeni blagdani svih drugih religijskih zajednica, objavio je portal talijanskog dnevnika la stampa. više od 330 000 primjeraka podjeljeno je u britanskim školama kao dar europske komisije učenicima, piše daily telegraph. tako su britanski kršćani s velikim čuđenjem primjetili da je dio koji se odnosi na 25 prosinca prazan, a na dnu stranice piše samo poruka
  “pravi prijatelj je onaj koji tvoje brige i tvoju radost”. kalendar donosi sve blagdane židovske,muslimanske,hindu,sikhi,čak i kineske zajednice, kao i dan europe i druge obljetnice europske unije, ali kršćanski blagdani nisu spomenuti, usprkos činjenici da je kršćanstvo vjeroispovjest većine europljana. dodajmo ovome da na čestitkama europske komisije za ovo vrijeme piše sretni blagdani, bez spomena božića.

 3. Buba Mara says

  Možda je slučajno, a možda i nije,
  ko će znat?
  Institucija crkve , gubi na popularnosti,u ovoj sveopćoj krizi,
  a zapravo im je to , prilika da se poprave, ko i svima.
  Ali , ja sam , ionako, za jedinstvo.
  A religije su ipak ,podjela.
  Ne vidim, da bi jedna bila “bolja”, ili “gora” od druge.
  Sviđa mi se , ova Budina misao:
  ” Ne vjeruj zato što je to mudrac rekao,
  Ne vjeruj zato što je to uobičajeno mišljenje,
  Ne vjeruj zato što je to zapisano,
  Ne vjeruj zato što je to prorečeno,
  Ne vjeruj zato što netko drugi to vjeruje,
  Ali vjeruj sam onom što si sam prosudio da je istina.”

  Ali, to ne znači da sam budist ,
  (ili jesam , za prosječnog kršćanina,)
  ja sam samo Buba Mara.

Speak Your Mind

*