Slavko jednom stade na žalu

linic prvi zalKako bi se zaustavila ili barem odgodila rasprava i hajka oko odgovornosti izdavanja računa tijekom raznih priredbi u ovoljetnoj sezoni, jedan naš posjetitelj ukazao je na svježu odluku Vlade, pa prenosimo:

Vlada do listopada odgađa fiskalizaciju za mjenjače i prigodne prodaje
Ovlaštene mjenjače te prodavače na sajmovima, priredbama i izložbama Vlada je  odlukom donesenom 25.srpnja, oslobodila obveze fiskalizacije u prometu gotovinom do 1. listopada ove godine, kako bi im dala dovoljno vremena da se u potpunosti pripreme za fiskalizaciju.

nešto više o tome može se pročitati na sljedećim lokacijama:
Dnevnik.hr i Dalje.com

pa doklen dur, dur..

Comments

 1. Ja predlažem da ove sezone najzaslužniji lumbarđanin budu oni naši dragi mještani ,a ima ih Bogu hvala koji su na bilo koji način pošteno doprinili stvaranju boljitka našoj zajednici, a doprinili su u turizmu, građevini , poljoprivredi i na bilo koji drugi način,a da su za to platili državi porez i isto tako svi oni koji se bore da bi naša zajednica bila zdravija i bogatija, a to je večina nas malih poštenih , a isto tako i tlačenih, od svih zala koje trpimo ni krivi ni dužni od pojedinaca koji ne žele dobro ovoj zajednica, a pušta ih se da činu što hoću. Podignimo jedan put spomenik malom čoviku i njegovoj muci.

 2. Lumbarjanin says

  Želio bih reći da nisu samo Lumbarđani pošteni i potlačeni jer ima mnogo malih sredina u Hrvatskoj gdje se mali čovik mora borit sa nedaćama ovog vremena. Uostalom, neprimjereno je radit diskriminaciju i dijelit nas na male i velike. Radije nas dijelimo na poštene i nepoštene. Svi smo mi ljudskog roda, ali različitih karaktera, ponašanja i djelovanja. Čovik može bit na vrlo značajnoj poslovnoj funkciji, može bit i direktor i/ili predsjednik neke ustanove i/ili udruge, a opet svoj posao i život voditi na pošteni način kojim doprinosi svojoj zajednici. Čovik ne mora biti na vrlo značajnoj funkciji, ne mora biti direktor ili predsjednik neke udruge ili ustanove, a opet može svoj posao koji obavlja i svoj život voditi na nepošten način. To je razlog zašto nas ne treba dijeliti na male ili velike. Ako si ukrao, kriminalac si isto kao i da si počinio neke teže prekršaje od krađe.
  Što se tiče ove situacije u našoj Lumbardi, nikome nije lako. Turizam je u opadanju, prilagodba EU je uzela svoj danak cijeloj Hrvatskoj, problema na sve strane. Gospodin Linić i Vlada RH spašava proračun i državu na nemoguće načine koji nam nisu jasni i shvatljivi, vanjski dug Hrvatske svakim danom sve veći, itd.
  Ipak, u Lumbardi se skupila ekipa i uletjela u političku vatru Lumbarde gdje je vatrena stihija veća nego li da gori cijela Kokojevica. Ti hrabri “Lumbarajski vatrogasci” odlučili su vatrenu stihiju dovesti pod kontrolu i srediti situaciju u mjestu. U svemu je najgore startati, tako i njima gasiti ovu stihiju koja je obuhvatila cijelu Lumbardu. Želim im sriću i povoljne “vremenske uvjete” kako bi uspjeli stihiju dovesti pod kontrolom.
  Ako ćemo već nominirati nekoga za nagradu LUMBARĐANINA GODINE onda nemamo lak posao, hehe… !
  Mišljenja sam da bi tu nagradu trebali dobiti GRAĐANSKA AKCIJA LUMBARDA, UDRUGA MLADIH LUMBARDA – LUMPAR i poznati nam ANTE DRAČEVAC ŽUNJE.
  GRAĐANSKA AKCIJA iz razloga koji sam već naveo u gornjim crtama ovog komentara.
  UDRUGA MLADIH LUMBARDA – LUMPAR iz razloga što su uvik tu za Lumbardu. Bilo da je potrebno izać na plaže i odraditi akciju čišćenja okoliša, bilo da je potrebno uletit u Općinu i TZ i pomoći u organizacijskom dijelu Lumbarajskih užanci…LUMPAR je uvik stand-by i to je dokazano !
  ANTE DRAČEVAC ŽUNJE kamenoklesar iz Lumbarde, zabavljač kojem Jole i Thompson nisu ni do kolina, hehe… !
  Ante nosi jedan veliki zabavljački duh u sebi, tamo gdje je on ne more bit dosadno. Svaku užancu, pir, svaki događaj u mistu on je spreman začinit svojim zabavnim duhom. Taj čovik je kralj koji nas zabavlja već godinama i zaslužio je ovu nagradu samo iz razloga što je uvik spreman uskočit i pomoć, a da ne pita za plaću. Čovik kao što je Ante Žunje se ne rađa svaki dan !!!

  😀

 3. E, pa neka bude Ante Dračevac Žunje.

 4. Dragi lumbarjanin, kad sam napisa mali čovik,mislio sam na čovika ili ženu /a i žena je čovik/ koji nemaju titulu, jer u nas je uvik na pijadestar sa titulon, pa makar za selo ne učini ništa,nego samo eto toliko što ima neku titulu.
  Zato govorin mali čovik koji se bori da opstane na ovom otoku te svojon mukon i truden doprinosi zajednici, pa bi to za prominu moga biti naš poljoprivrednik, građevinar obrtnik, umjetnik, majka domaćica, oci koji odgajaju svoju dicu da su za primjer,turistički radnik,penzioner,mladost koja radi i ostaje na otoku i tako dalje da ne nabrajam. Kad bi se svit dili na poštene i nepoštene, onda bi pravosuđe u našoj zemlji a i u drugim zemljama bilo neovisno,te pravedno rasuđivalo iodređivalo pravog od nepravega, pa bi tako išli u smjeru nekog poštenijeg svita i sistema,ma sve mi se para da smo mi sve dalje od tega,

  • Lumbarjanin says

   Kad si spomeni maleg čovika, hti san samo reć kakav čovik može bit i mali i veli, ali poštenje je iznad svega. Iz razloga što ova zemlja RH i oni koji njome upravljaju nemaju ni trunke poštenja, inače ova zemlja RH ne bi išla…da ne rečen di !
   Na nama otočanima je da se izborimo za sebe i ovi otok…jer oni tovari gori neće ništa učinit za našu Korčulu. Morebi je uvredljivo zvat ih tovarima…ma i je, jer je tovar plemenita radišna životinja, a oni su…odeka ću frmat sa nazivima…!
   Sjetimo se vanjskog duga RH, povezanosti otoka Korčule sa kopnom…i nemojmo branit one gori…a kažen van kad se vrate ponovo na posal, Hrvatska je najebala sa novin nametima !!!

Speak Your Mind

*