La vie en rose a Lumbarda

la-vie-en-rose1

Comments

 1. O pa bit će toga još. Za koju godinu ćete mislit da ste došli u Neum, a ima i lokacija u selu di je ka u pojasu Gaze. Tako da naše lipo selo ne samo da okuplja svit liti nego ga i nudi. Mogli bi ka ideju stavit kip slobode umisto pala u vali, pa da imamo nešto i sa zapada.

 2. vinko lozić says

  Ja ne vidim ništa loše u kolurima fasada na zgradama koje su izvan područja naselja pod zaštitom. U područjima naselja pod zaštitom, kao što je stara gradska jezgra Korčule, Dubrovnika, Splita i ostalih gradova, fasade zgrada nebi smjele biti farbane modernim bojama koje su trenutno u trendu. Takve boje narušavaju sklad i harmoniju. Međutim, u Lumbardi u djelovima naselja koja nisu pod zaštitom, kao što je Uvala Račišće istočna i zapadna strana kolori na fasadama uopće ne smetaju. Uostalom, zašto bi sve fasade bile jednolične u nekoj oker, bijeloj ili sivoj boji? Ta jednoobraznost – unimfornost pripada vremenu koje je /nadam se/ već iza nas.

  • Lumbardian says

   Pa ne moraju fasade bi kineski uniformirane, ali moraju bi okčnom živcu ugodne. Sigurno vlasnik ovog pročelja neče ni za živu glavu priznati da je fali. Neznan ja što bi rekli teoretičari boja ali facada bi tribala bit baš u Dalmaciji na kamen, zemju, oker, ništo nježno i toplo u smislu topline doma, ako već nemože bit kamena. I to što je Račišće novije naselje, ipak je autentični dio Lumbarde i ne treba ga silovat na bilo koji način.

 3. Lumbardian says

  Umisto “očnom” ispalo mi je “okčnom”. Mora bi kogo ispravi ovakve očite greške jer digo ti malo skoči tlak pa u priši ne vidiš.

 4. meni osobno ova rič “koluri” zvuči ka eufemizam za kič i seljaštvo. Naime bojanje fasada najčešće je propisano prostornim planom i kad je propisano ono je uglavnom u skladu sa tradicionalnom gradnjom i arhitekturom u određenom području. Takve odredbe imaju neka sela sa tradicionalnim kućama u Lici, pa ih ima sigurno i grad Korčula. Za Lumbardu ako nema odredbe znači da može svako kako ga voja, a onda je to žalosno jer bi se mogli onda natjecat tko će koga više šokirat. Ovaj je za sad doista uspi.
  Da mi je bilo vidit kad kaže pituru “daj mi molim te učini ovu fasadu u rozo”! Me meni..

 5. Ajme niki dan san iša u Velu Lukui na ulazu stoji jedna žiži ljubičasta kuća..ma danu jeli se je kogo obada od nje ??? Ove dvi joj nisu u boji ni do kolina hahhahahahhaahaha

 6. A jeste li vi mislili da ima puno muških koji ne vide boje? Moj djed je slabo vidio, ja vidim zelenu 20% slabije, moj susjed ništa. Onda bi trebalo pitati žene, one su puno manje daltonisti od muških. A ovo šarenilo je za mene znak nametanja i isticanja. Uz zemlju idu zemljane boje, a neka auti budu ružičasti.

 7. pice posto vidin da mlajarija ni zainteresirana za cakule na netu a stariji zestoko pisu predlazen da ubacis ope chat jerbo je zima tek pocela a anternet ima 90% lumbarde i 62% dida i baba znaju surfa boje od njihovih unuka…:)

Speak Your Mind

*