Komunalci Mindela grade šetnicu

Lumbarda – Komparativna analiza komunalnih poduzeća po županijama iz prošle godine pokazala je da su komunalna poduzeća Dubrovačko-neretvanske županije među najgorima u Hrvatskoj,rekao je predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Dubrovačko-neretvanske županije Vicko Ivančević na konferenciji za novinare u Dubrovniku
„Mi ne spadamo u tu klasifikaciju“ kaže Roko Kriletić,direktor Komunalno Trgovačkog Društva Mindel u Lumbardi,koje kao općinsko poduzeće dobro radi,ističe načelnik općine Lumbarda Ivan Radovan.
Iako je manja općina,ovo poduzeće ostvaruje dobit i s 10 zaposlenika ima prihode više od milijun kuna.
Uz skupljanje neopasnog otpada,Mindel vrši i prijevoz putnika,održavanje rasvjete,čistoće,javne površine,održavanje groblja,te obavljanje pogrebnih poslova,dimnjačarskih, odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda,održavanje i iskorištavanje luka, lučica i pristaništa,prerada maslina, usluge parkinga i održavanje čistoće,odlaganje komunalnog otpada,tržnica na malo,do održavanja nerazvrstanih cesta.
Kako je Lumbarda u površini velika,uz sedam zaseoka,pa i raštrkana,kaže Roko Kriletić, moramo svakodnevno raditi puno poslova za komotniji život mještana i turista kojih je svake godine sve više.
Prošle su godine uredili prekrasnu šetnicu od uvale Tatinja do plaže Bilin žal,a sada su započeli radove na uređenju šetnice od istočnog dijela uvale Račišće do Koludrta.
Dosadašnji uski i teže prohodni puteljak dobiva estetsko funkcionalni izgled.Nova će šetnica u dužini od jednog kilometra i širinom 2 metra biti atraktivna za šetače i rekreativce,kao i sigurna za djecu s rolama.Rub šetnice uz more će biti podzidan kamenom,gdje će biti ugrađena diskretna, niska javna rasvjeta.
Sve skupa bi se trebalo urediti do početka slijedeće turističke sezone,kaže direktor Mindela Roko Kriletić.
U radovima će se nastojati da bude što manje stepenica,kako bi i ljudi s invalidskim kolicima mogli komotno proći ovom šetnicom,govori Kriletić.
Sve poslove izvode radnici KTD Mindel,sada pojačani s dvojicom radnika koje su dobili preko javnih radova pri Zavodu za zapošljavanje.
Troškove materijala financira općina Lumbarda,a Mindel vrši posao,zajedno u suradnji s općinom i HZZZ preko javnih radova
Ovom investicijom vrijednom 800 tisuća kuna,općina Lumbarda nastavlja kontinuitet ulaganja u uređenje mjesta.
Tekst i snimak: Niko Perić

Trackbacks

  1. […] je vijest o novoj šetnici bila objavljena na našemu portalu prije gotovo dva mjeseca, tek su nedavno odnosno prije tjedan […]

Speak Your Mind

*