Kokojevica na Dan planete Zemlje


Baš se lipo poklopilo da me baš danas naš načelnik obavijesti da ako san u mogućnosti pojen zaviri u Kokojevicu, da se počela stavljat folija. Pošto mi je ta cila akcija kolo Kokojevice interesantna, a i po prirodi san kurijozan, odma san iša to svima nama približit. Na terenu san zateka, pretpostavljam, inžinjera koji vodi oti posal i njemačkega profesionalca po pitanju saniranja odlagališta. Voditelj me ugodno iznenadi kad mi je pristupi i poče objašnjava, meni kurijoznemu, kako funkcionira ta folija i što se sve još treba odradit. Folija je nalik na tapić, sad san već zaboravi što je ono reka da je unutra, ali što je da je ima efekt ko metar gline. Sve u svemu, radi se i to je super. Strojevi drobu kamen u šoder raznih granulaža, gust je to vidit. To je mali korak za planetu Zemlju, ali veliki za Lumbardu.

Comments

  1. Lumbardian says

    Baš lipo na Dan planeta Zemje. Kako smo se samo ono junački bunili i baukali, gotovo prosvjedovali supra Države, korčulani i naše Opčine po lumbardanetu. S pravom. Sa kad se ti veli čir teško, skupo i dugotrajno lići te stavje u sarkofag, sa nan fali riči za malo podrške ekipi koja to realizira. Sa mozak sporije radi i brzo zaboravje. To smo mi. To nan je bašćina. Malicious cynics.

  2. dragunasta4 says

    Podupirem sanaciju. Još uvik mislim da je dosadašnji način bacanja smeća uzrok sve većem oboljevanju od karcinoma u našem malom mistu. Odvajanje otpada jedino je što nam može pomoći ubuduće.

  3. E ovo me je baš ugodno iznenadilo. Sa ću se digo odgusta poć prošeta do Kokojevice i uživat u čarima prirode.

Speak Your Mind

*